© Kunsten '92

Directeur Jan Zoet geridderd

Tijdens het Paradisodebat van 28 augustus in Amsterdam is onze directeur Jan Zoet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De koninklijke onderscheiding werd namens de Koning uitgereikt door staatssecretaris van cultuur en media Gunay Uslu, die Jan Zoet prees voor zijn onvermoeibare inspanningen voor de kunsten. Daarbij noemde zij niet alleen Jans bijzondere aandacht voor jong talent en vernieuwing, maar ook zijn vermogen om het gemeenschappelijke geluid vanuit het hele culturele veld goed en duidelijk te laten doorklinken in politiek en samenleving. 

De staatssecretaris sprak Jan Zoet aan in zijn rol als aftredend voorzitter van Kunsten '92 en ook als voorzitter van de Taskforce culturele en creatieve sector. Over die rol zei ze "Als een echte ridder voor de kunsten heb jij je eindeloos, belangeloos en weergaloos ingezet. Je ging altijd – gewapend met waardigheid, diplomatie en overtuigingskracht – op zoek naar oplossingen, naar samenwerkingen, naar geld." De openingswoorden van de bewindsvrouw, waarin ze Jan een duizendpoot in het kunstenbestuur en all-round prettig mens noemde, vatten de lofuitingen uitstekend samen. 

Jan, van harte gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding en veel dank voor wat jij gedaan hebt voor de culturele en creatieve sector in Nederland!