foto: De Schaapjesfabriek

Maduro in de pers

Op 1 september ging Maduro in premiere in Amare. Aan deze stadopera doen naast de jonge operazanger Alexander de Jong en musicalster Doris Baaten 120 zangers uit Den Haag en omstreken mee.  

"De krachtige bariton Alexander de Jong geeft met flair vorm aan de innerlijke conflicten van twintiger Maduro. Zangeres Marlies Ruigrok voorziet Hedda van aantrekkelijke tegenkleuren. En Frank Dolphin Wong en Herma van Piekeren blazen warme adem in de radeloosheid van Georges ouders. Spil van deze grootschalige stadsopera is musicalster Doris Baaten als ondernemende Bep Boon-van der Starp."
De Volkskrant

"Een prachtig samenwerkingsinitiatief voor Haagse cultuurinstellingen. Het grote ensemble levert ook overweldigende massale toneelbeelden op."
Trouw

"Geen geringe opgave voor componist Bob Zimmerman en librettist Pieter van de Waterbeemd: het vertellen en verklanken van het verhaal van de tragische oorlogsheld George Maduro én dat van de stichting van de naar hem vernoemde miniatuurstad. Ze losten de puzzel intelligent op, bleek donderdagavond in Amare, waar de ‘Maduro’ in première ging."
Den Haag Centraal