Amos Ben-Tal en Gosse de Kort genomineerd voor een Zwaan

Tijdens de Nederlandse dansdagen in Maastricht (30 sept- 6 okt) worden jaarlijks De Zwanen uitgereikt.  De installatie Interval van Amos Ben-Tal en Gosse de Kort (Off Projects) is een van de genomineerden. Die installatie is in Amare te zien tijdens de Museumnacht.

Amare heeft een bijzondere relatie met Amos Ben-Tal. Zijn collectief OFFprojects bestaat uit voormalige dansers van NDT en Batsheva Ensemble, wat iets zegt over de hoge kwaliteit van de dans. Ze repeteren regelmatig in Amare en in Korzo. De installatie Interval zou vorig jaar al in Amare te zien zijn geweest, als corona geen roet in het eten had gegooid. Nu is deze wel te zien tijdens de Museumnacht op 8 oktober. Zijn nieuwe productie PART, die hij samen maakt met het Regazze Quartet is op 7 en 8 oktober in Amare te zien.

De jury over Interval van Amos Ben-Tal en Gosse de Kort (Off Projects)

In de fascinerende choreografie Interval van Amos Ben-Tal interacteren de dansers met de kinetische installatie van Gosse de Kort. Tegenover de door techniek aangedreven objecten en de beperkingen en risico’s die hieruit voortkomen, manoeuvreren de dansers zich vol overtuiging, maar verliezen ze nergens hun gevoel voor menselijkheid. Bekijk hier de trailer van Interval.

De dansprijzen 2022 

De Zwanen zijn de belangrijkste dansprijzen van nederland en al sinds 2003 verbonden aan de Nederlandse Dansdagen. Naast de uitreiking van de Jonge Zwanen en de Zwanen voor meest indrukwekkende dansproductie en dansprestatie krijgt de jubileumeditie van de Nederlandse Dansdagen nog een extra feestelijk tintje. Er wordt namelijk weer een Gouden Zwaan uitgereikt aan een danser(es) of choreograaf die met zijn of haar carrière een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse dans. De Gouden Zwaan kent geen nominaties en wordt niet jaarlijks uitgereikt.