© Patrick Fransen

Herstelwerkzaamheden succesvol afgerond

Je hebt het misschien al gemerkt: de herstelwerkzaamheden in Amare zijn afgerond.

Van juni t/m oktober vonden er herstelwerkzaamheden plaats in Amare. Alle zalen in Amare staan op een eigen fundering om geluidsoverdracht te voorkomen. Bij de Concertzaal en de Conservatoriumzaal zitten tussen de fundering en de zalen zogenaamde ‘trillingsdempers’. Deze dempers zijn meer vervormd dan was verwacht. Daarom moesten de trillingdempers worden vervangen en versterkt. In het geval van de Concertzaal was het nodig om de zaal hiervoor twee centimeter de lucht in te hijsen.

Op 1 en 2 augustus ging de Concertzaal echt de lucht in. Alle pilaren waar de Concertzaal op rust, vijftien om precies te zijn, werden gestut zodat de zaal twee centimeter omhoog kon worden gehesen. Vervolgens konden de trillingsdempers worden vervangen door nieuwe dempers gemaakt van een stijver rubber.

Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond is de volledige eerste verdieping weer begaanbaar. Het grote gordijn dat in verband met de herstelwerkzaamheden voor de Tribunetrap op de begane grond hing, is weg, de tijdelijke garderobe aan de Spuipleinzijde wordt afgebroken en je kunt weer de trap nemen naar de eerste verdieping.