Holland Dance Festival

Een wereld van dans | 3 t/m 19 februari

Van 3 tot en met 19 februari 2022 staat Den Haag in het teken van de internationale dans. Gedurende drie weken opent Holland Dance Festival voor de achttiende keer een venster op de internationale danswereld. Met in Amare vijf (inter)nationale voorstellingen van topkwaliteit. Opvallend is dat zowel NDT als Introdans werk van de geliefde choreograaf Jiří Kylián laten zien. In negentien producties in verschillende steden laat Holland Dance Festival het beste zien dat de hedendaagse dans wereldwijd heeft te bieden.

 

 

Programma in Amare

Holland Dance Festival 

Holland Dance Festival laat het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans zien. Het festival streeft altijd naar vernieuwing zonder de geschiedenis van de dans te vergeten. Dansiconen zetten we in de spotlights en toonaangevende choreografieën hebben een plek in het festival. Uiteraard kan de danskunst niet zonder ‘nieuw bloed’ en geeft het festival ook een podium aan nieuwe dansers en choreografen. Naast alle internationale dansvoorstellingen zet Holland Dance Festival zich in voor de maatschappij. Dans is voor iedereen: voor professionals en amateurs, voor mensen mét en zónder beperking en voor ouderen en jongeren. 

Al meer dan 30 jaar lang haalt Holland Dance Festival van over de hele wereld dans naar Nederland. Het festival presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet te zien zijn in Nederland. In een buitengewoon veelzijdig programma krijgt het publiek de kans om de top van de internationale dans van dichtbij te bewonderen. 

Het werk van choreografen met zeer uiteenlopende carrières, artistieke visies, culturele achtergronden en verschillende staten van dienst geeft het Holland Dance Festival een unieke uitstraling en daarmee een geheel eigen plek in het danslandschap van Nederland en de wereld.

Bij het Holland Dance Festival kan je je thuis te voelen: voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans, een groeiend aantal van de festivalproducties is bovendien ook in Amsterdam, Rotterdam, Delft en Tilburg te zien.

Over de gezelschappen

Holland Dance Festival brengt werk van internationale gezelschappen naar Den Haag. Vaak zijn ze niet eerder in Nederland te zien geweest. Dat maakt de keus voor jou als liefhebber niet altijd makkelijk. Hier lees je meer over de gezelschappen, die je in Amare kan zien.