Stories

Ontdek de verhalen van Amare

Terugblik Dolly Dots

Ze zijn terug van weggeweest: de Dolly Dots. Op woensdag 29 juni stonden de zangeressen dan eindelijk in de Concertzaal van Amare. 

Making of: Maduro afl. #1

Bij de stadsopera Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken. In de 'Making Of' nemen we een kijkje bij de koorrepetities en spreken we regisseur Jeroen Lopes Cardozo.

Terugblik Balthazar

Op donderdag 23 juni stond de Belgische alt-pop band Balthazar in de Concertzaal van Amare. Bekijk de foto's voor een dromerige terugblik op een avond vol indierock en -pop.

Terugblik Eefje de Visser

Met haar tour reist Eefje de Visser door binnen- en buitenland. Op woensdag 22 juni stond ze dan eindelijk in Amare met Roufaida als support act.

Mensen van Amare: all work no play afl. #2

In ‘Mensen van Amare’ nemen we je mee in het leven achter de schermen van Amare. Deze keer doen we verslag van het concert van onze collega's die repeteerden aan het pittige 'Workers Union'.

Terugblik DI-RECT

Na een kleine vertraging in de oplevering en een tweejarige pandemie, mochten we donderdag 14 april dan EINDELIJK onze Concertzaal omtoveren tot de nieuwe, gedroomde poptempel van Den Haag. 

Mensen van Amare: all work no play afl. #1

In Amare is enorm veel muzikaal talent aanwezig. Een aantal muzikale collega’s besluiten om samen te oefenen aan het uitdagende ‘Workers Union’ van Louis Andriessen en toe te werken naar een concert.

Mensen van Amare

Wie kom je nu eigenlijk allemaal tegen in Amare en wat doen ze de hele dag in dat gebouw? In 'Mensen van Amare' krijg je een kijkje achter de schermen.

Terugblik Amare for Ukraine

Op 6 maart organiseerden Amare & Friends een benefietconcert voor Oekraïne in de Concertzaal. We waren uitverkocht en ontroerd dat zoveel mensen hun steentje wilden bijdragen aan deze middag. 

Terugblik Februari Festival 2022

De 2022 editie van het Februari Festival stond in het teken van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828). We blikken terug op een feestelijke eerste lustrumeditie.

Der Doppelgänger - Schuberts verhaal volgens twee kenners

Het leven van Franz Schubert speelde zich af in een van de woeligste periodes van de Europese geschiedenis. Musicologe Saskia Törnqvist en muziekhistoricus Luc Panhuysen nemen je mee.

Minidocu TV West: Amare, de Geliefde van de Stad

In de mini-documentaire van Omroep West, gemaakt door programmamaker Erik Kooyman, zien we wat Amare voor de stad Den Haag gaat betekenen en wie haar bewoners zijn. 

2022 Franz Schubert

Het Februari Festival staat in 2022 het teken van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828). Wie was dit muzikale multitalent met een grote gave voor melodie?

Wij Den Haag Journaal #4

Hoewel de presentaties tijdens het Open Festival geen doorgang vonden vanwege de coronamaatregelen, waren een aantal voorstellingen van Wij Den Haag al te zien in de stad.

De week van Little Amal

Van 15 t/m 19 november 2021 was Little Amal te gast in Den Haag, op uitnodiging van Amare! Het was een bijzondere week, gevuld met activiteiten voor jong en oud.

Bedrijfskleding voor het eerst geshowd in Amare

Bij Amare mocht het personeel deze maand wel heel bijzondere pakjes openmaken: de nieuwe bedrijfskleding, ontworpen door bekende Haagse modeontwerper Michael Barnaart!

Little Amal opent Amare, op een nieuw begin!

Vrijdagavond 19 november werd Amare geopend met een bijzonder openingsritueel, met Little Amal als hooggeëerde gast. Achter de ramen van Amare speelde zich een muzikale belevenis af.

You are my Sunshine!

Op dinsdag 16 november 2021 had Amal weer een mooie dag in Den Haag! Haat tocht leidde onder andere naar de Weimarstraat, waar ze werd overladen met liefde.
van 3