Stories

Ontdek de verhalen van Amare

Museumnacht: Amare en Uit het Gareel bieden podium aan jonge makers

Kom tijdens Museumnacht Den Haag naar Amare voor een spectaculair programma waarin Haagse kunstenaars centraal staan. In samenwerking met stichting Uit Het Gareel.

De live show Polarity toont de uitersten van de muziek van Jon Hopkins

We blikken terug op Polarity van Jon Hopkins. In de live show bindt Hopkins naar eigen zeggen twee tegenovergestelde elementen in zijn muziek samen: hardheid en breekbaarheid.

Maak kennis met de kunstenaars van Uit Het Gareel

Amare heeft het Haagse initiatief Uit Het Gareel uitgenodigd om voor Museumnacht een pop-up expo te organiseren. Maak vast kennis met de kunstenaars achter deze expositie.

Doe mee aan de gouden ticket actie van Johnny Doodle

In het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl verandert het leven van Charlie drastisch wanneer hij een gouden ticket vindt. Nu kan jou dat ook overkomen!

Charlie and the Chocolate Factory in première

Op zondag 11 september ging de musical Charlie and the Chocolate Factory, naar het gelijknamige boek van Roald Dahl, in première in het Theater DeLaMar.

Ontdek concerten in de Nieuwe Kerk

Wist je dat je ook in de Nieuwe Kerk concerten kunt beleven? De Nieuwe Kerk is een geweldige locatie voor concerten en bevindt zich aan het Spuiplein.

Nieuwe fontein als symbool voor wat Amare wil zijn

In de entreehal van Amare aan de kant van het Spuiplein vind je een prachtige groen-gele fontein waar je je flesje water kunt vullen. De fontein is een geschenk aan Amare van de Marokkaanse gemeenschap namens alle inwoners van Den Haag.

Bespeel de piano van Amare

Wist je dat je sinds kort een piano kunt vinden in Amare? En die piano vraagt erom om bespeeld te worden! Neem plaats en vul Amare met jouw prachtige muziek.

De première van stadsopera Maduro

Op donderdag 1 september kwam de geschiedenis van oorlogsheld George Maduro tot leven tijdens de première van stadsopera Maduro.

Making of: Maduro afl. #2

In de stadsopera Maduro komen zang, dans en spel samen. In de tweede aflevering van de 'Making of' spreken we met acteurs Doris Baaten en Alexander de Jong en artistiek leider van De Dutch Don't Dance Division Thom Stuart. 

Maduro: over de voorstelling

Alles over de stadsopera Maduro: van het levensverhaal van de oorlogsheld tot aan een overzicht van de mensen die betrokken zijn bij de productie. 

Eerste persdag Charlie and the Chocolate Factory

Op 7 juli was het dan eindelijk zo ver: de eerste persdag van de nieuwe spectaculaire familievoorstelling Charlie and the Chocolate Factory.

Terug van weggeweest: De Dolly Dots!

Ze zijn terug van weggeweest: de Dolly Dots. Op woensdag 29 juni stonden de zangeressen in de Concertzaal van Amare. 

Making of: Maduro afl. #1

Bij de stadsopera Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken. In de 'Making Of' nemen we een kijkje bij de koorrepetities en spreken we regisseur Jeroen Lopes Cardozo.

De dromerige alt-pop van Balthazar

Op donderdag 23 juni stond de Belgische alt-pop band Balthazar in de Concertzaal van Amare. Bekijk de foto's voor een dromerige terugblik op een avond vol indierock en -pop.

De show van Eefje de Visser was een meesterwerk

Met haar tour reist Eefje de Visser door binnen- en buitenland. Op woensdag 22 juni stond ze dan eindelijk in Amare met Roufaida als support act.

Mensen van Amare: all work no play afl. #2

In ‘Mensen van Amare’ nemen we je mee in het leven achter de schermen van Amare. Deze keer doen we verslag van het concert van onze collega's die repeteerden aan het pittige 'Workers Union'.

DI-RECT speelde het dak eraf

Na een kleine vertraging in de oplevering en een tweejarige pandemie, mochten we donderdag 14 april dan EINDELIJK onze Concertzaal omtoveren tot de nieuwe, gedroomde poptempel van Den Haag. 
van 3