Zuiderstrandtheater

© Tessa Veldhorst / De Schaapjesfabriek

Het Zuiderstrandtheater in Den Haag was altijd bedoeld als een tijdelijk theater, gebouwd ter vervanging van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Het theater opende in 2015 de deuren met een veelzijdig programma, bestaande uit dans, muziek, opera, cabaret, shows en familievoorstellingen. Naast de eigen programmering waren aan het Zuiderstrandtheater twee huisgezelschappen verbonden: Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest. Het Zuiderstrandtheater organiseerde ook concerten in de Nieuwe Kerk.

Zuiderstrandtheater is nu Amare
Het voormalige Zuiderstrandtheater (Stichting Dans- en Muziekcentrum) is nu Stichting Amare, eindverantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van Amare aan het Spuiplein. Amare is tevens het nieuwe onderkomen van Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium.

Voorstellingen die je voorheen in het Zuiderstrandtheater bezocht, kun je nu in Amare bewonderen. Bekijk de agenda van Amare >

Groot in dans, muziek en opera
Opvallend aan het Zuiderstrandtheater was het grote dans- en muziekaanbod en de vele opera’s. Na de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam was het opera-aanbod het grootste van Nederland en ook op dans- en (klassiek)muziekgebied had het Zuiderstrandtheater een uitzonderlijke positie. Een brede stadsprogrammering nam in het Zuiderstrandtheater een prominente plaats in. Net als eigen producties, zoals muziektheater in samenwerking met Kwekers in de Kunst en het Residentie Orkest.

Het Zuiderstrandtheater had vele samenwerkingspartners, zoals Kwekers in de kunst, Paard, Korzo, Holland Dance Festival, De Dutch Don't Dance Division, Muziekcentrum 1001 Nachten, het Nationale Theater, Multicultureel Jongerengeluid, Stichting Dosti, SHON, Samen UIT, Haags HipHop Centrum, DesiYup en natuurlijk de huisgezelschappen Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater.

Lees meer over hoe Amare tot stand is gekomen