Amare: het cultuurhuis van Den Haag

© Ossip van Duivenbode

In het hart van Den Haag, aan het Spuiplein, vind je Amare. Het knooppunt van de stad en het onderkomen van vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater. 

Zuiderstrandtheater is nu Amare
Het voormalig Zuiderstrandtheater in Den Haag was altijd bedoeld als een tijdelijk theater, gebouwd ter vervanging van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Nadat het Zuiderstrandtheater in 2021 haar deuren sloot, opende Amare de hare aan het Spuiplein. Met andere woorden: het voormalig Zuiderstrandtheater is nu Stichting Amare, eindverantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van Amare aan het Spuiplein. 

Programmering 
De programmering van Amare bestaat niet alleen uit de producties van de huisgezelschappen NDT, RO en KC, maar ook uit een eigen programmering. Daarom kun je in Amare van alles en nog wat komen bekijken. Van expressieve dansvoorstellingen tot aan muziek van over de hele wereld, van klassieke symfonieën tot aan uitbundige musicals, van popconcerten tot aan leuke activiteiten voor jonge bezoekers en alles daar tussenin. Je beleeft het in Amare. 

De medebewoners van Amare:

Nederlands Dans Theater

Het Nederlands Dans Theater is een van de meest toonaangevende dansgezelschappen ter wereld. Het NDT is gevestigd in Amare Den Haag.

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest is het orkest van, voor, in, en vanuit Den Haag. Gevestigd in Amare Den Haag.

Koninklijk Conservatorium

Het Koninklijk Conservatorium leidt musici en dansers op van het hoogst mogelijke artistieke niveau. Gevestigd in Amare Den Haag.

Meer verhalen over Amare:

De 5 highlights van Amare

Nog geen rondleiding gehad in Amare? Speciaal voor jou hebben wij vijf plekken in het gebouw geselecteerd. Klik op de highlights en ontdek op elke plek een bijzonder verhaal.

Neem een kijkje

Met vier theater- en concertzalen, een vergadercentrum, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden, is Amare een groot cultuur- en congreshuis. Benieuwd? Neem een digitaal kijkje.

Amare: the facts

Amare is een plek voor ontmoetingen, bespiegelingen en nieuwe ontdekkingen. Ga met ons mee en ontdek Amare!