De live show Polarity toont de uitersten van de muziek van Jon Hopkins

© Rewire Festival & Parcifal Werkman

We blikken terug op Polarity van Jon Hopkins. In de live show bindt Hopkins naar eigen zeggen twee tegenovergestelde elementen in zijn muziek samen: hardheid en breekbaarheid. 

Op 14 september 2022 presenteerde Rewire de nieuwe live show genaamd Polarity van de Britse elektronische muziekproducer en klassiek pianist Jon Hopkins in de Concertzaal van Amare. 

Met Polarity verbindt Hopkins naar eigen zeggen twee tegenovergestelde elementen in zijn muziek: hardheid en breekbaarheid. Hij legt uit: "door tussen het ‘harde’ en het ‘fragiele’ in te bewegen, creëren we hopelijk enkele diepgaande momenten van stilte." Optreden voor een zittend publiek vormt een fascinerende uitdaging voor zowel muzikant als toeschouwer. "Ik zou kunnen zeggen dat de stilte, de meditatieve kant van mijn muziek, het dichtst bij mijn natuurlijke aard ligt."

Een groot deel van de show Polarity werd door Hopkins geïmproviseerd: "Het is een reactie op het publiek, hoe ik me verhoud tot de piano op dat moment, de akoestiek in de ruimte, hoe ik me voel enzovoorts." Het resultaat hiervan was een spectaculaire en intieme show waarin Hopkins de grenzen aan beiden kanten van het spectrum opzoekt met zijn muziek. 

Hoewel het concert van Jon Hopkins, georganiseerd door Rewire Festival de enige gelegenheid was om dit bijzondere project in Nederland te zien, staat wel vast het Haagse Rewire Festival 2023 op de planning. Lees meer over het programma van het Rewire Festival (2 t/m 6 april 2023).

Season 22/23 in Amare:

Return to The Dark Side Of The Moon

Return to The Dark Side Of The Moon

Pink Floyd Project

Thu 19 Jan '23 20:30
Metropole Orkest & European Space Agency

Metropole Orkest & European Space Agency

Solar Orbiter: We are all children of the Sun

Sat 22 Apr '23 20:00
Ruben Block ft. Noord Nederlands Orkest

Ruben Block ft. Noord Nederlands Orkest

Carte blanche Triggerfinger's frontman

Sat 26 Nov '22 20:00 - 21:15

More narratives of Amare:

Balthazar's dreamy alt-pop

On Thursday 23 June Belgian alt-pop band Balthazar came to Amare. These photos perfectly capture the dreamy vibe of a night filled with indierock and -pop. Have a look! 

Eefje de Visser Retrospect

Eefje de Visser has been touring throughout the country and beyond. On Wednesday 22 June she graced the stage in Amare, with Roufaida as her supporting act.

DI-RECT rocked the house

After some delays in the delivery date of Amare, and a two-year pandemic, we were FINALLY able to transform the Concertzaal into the new, desired pop temple of The Hague.