Leontien Wiering nieuwe algemeen directeur Amare

25 april 2024, nieuws

Met veel plezier kunnen wij mededelen dat Leontien Wiering per direct is benoemd tot algemeen directeur van Amare. Zij volgt Jan Zoet op, die deze functie sinds 2020 vervulde. Wiering is sinds 2019 werkzaam bij Amare als directeur bedrijfsvoering. Sinds Jan Zoet in juni 2023 zijn functie door persoonlijke omstandigheden moest neerleggen, heeft zij zijn functie waargenomen.

Eerder was Leontien Wiering directeur van de Nederlandse Dansdagen, de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en Klooster Woerden. Zij begon haar loopbaan in Den Haag bij Korzo theater en productiehuis voor dans.

Hans Biesheuvel, voorzitter van de raad van toezicht van Amare, is verheugd met haar benoeming: “Jan Zoet en Leontien Wiering hebben samen met het team van Amare de eerste uitdagende pioniersfase in het nieuwe gebouw voortvarend vormgegeven. Afgelopen jaar is zichtbaar geworden dat Amare begint te werken: met een prachtige programmering, levendigheid in de publieke ruimte en een groeiend aantal bezoekers.”

“We kijken met veel dankbaarheid en waardering terug op de belangrijke bijdrage van Jan Zoet in de eerste jaren. Met plezier en vertrouwen zien we dat Leontien Wiering leidinggeeft aan de verdere ontwikkeling van Amare als cultuurhuis van de 21ste eeuw. Samen met de partners van Stichting Amare: Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. En samen met de inwoners van Den Haag.”

Leontien Wiering is vol energie: “Amare is ruim twee jaar open en wat maakt het ons blij dat het gebouw steeds meer tot leven komt. De gedroomde plek waar mensen samenkomen voor muziek en dans is er nu écht. We hebben steeds vaker uitverkochte zalen en de activiteiten van Open Amare zorgen voor een stroom aan bezoekers en ontmoetingen. We barsten van de ideeën en het is een groot voorrecht en plezier om die met een geweldig team, samen met de stad, de komende jaren te realiseren.”

More Amare News