© Nichon Glerum

Amsterdam Sinfonietta + ISH Dance Collective

Het barre land
do 29 sep 19:30
do 29 sep '22
19:30
  • do 29 sep '22
    19:30
    Amare, Den Haag
    Danstheater

In 2022 is het honderd jaar geleden dat T.S. Eliot zijn legendarische gedicht The Waste Land schreef. In dit gedicht toont Eliot een wereld die aan duigen ligt. In The Waste Land heerst dwang, geen liefde; indoctrinatie, geen ontplooiing; gezag, geen beleving. Waar kun je dan heen, is er nog hoop?

Ahmad Shamlou, een van de grootste Iraanse dichters uit de 20e eeuw, schetst decennia later vanuit een heel andere cultuur en geschiedenis eenzelfde beeld.

Teloorgang en wedergeboorte
In deze voorstelling verkennen Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective het universele thema van teloorgang en wedergeboorte. Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh is de verbindende schakel tussen beide dichters, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Max Richter en Rik Ronner. De dans breekt bijna letterlijk de ruimte uit, met explosieve stukken choreografie dicht bij de grond en poëtische gedeeltes die lijken te zweven tegen de muren en het plafond. Een voorstelling waarin dansers en musici met uiteenlopende muziekstijlen en dansvormen elkaar uitdagen om de grenzen van hun eigen werkterrein te verleggen.