KNOCK-OUT

ISH & Jakop Ahlbom
za 12 nov en zo 13 nov
za 12 nov ’22
en
zo 13 nov ’22

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Het publiek krijgt geen tijd voor bezinning, zit zwetend op zijn stoel, met een verhoogde hartslag.

Het leek voorbehouden aan film, maar theatermaker Jakop Ahlbom krijgt het ook voor elkaar in een theaterzaal

NRC

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company in coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater de nieuwe voorstelling Knock-Out.

De gokverslaafde Larry en zijn ontevreden vrouw Buffy worden gekidnapt. Larry's steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl hij onderweg is om het losgeld te brengen, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht in een ultieme poging het geld veilig te stellen.In Knock-Out worden alle fysieke grenzen opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

Knock-Out is een fysieke komedie over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan.

In de pers

“Om je (gekneusde) vingers bij af te likken” ★★★★★ – De Volkskrant

“Je komt ogen en oren te kort” ★★★★★ – De Telegraaf

“Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm” – Het Parool

“Knock-Out is een fysieke komedie over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan. Het leek voorbehouden aan film, maar Jakop Ahlbom en ISH Dance Collective krijgen het ook voor elkaar in een theaterzaal.” – NRC

Credits

Concept & Regie: Jakop Ahlbom
Choreografie: Marco Gerris – ISH Dance Collective
Muziek: Leonard Lucieer
Decorontwerp: Thomas Rupert
Lichtontwerp: Marc Heins
Geluidsontwep: Wim Conradi
Kostuumontwerp: Esmee Thomassen

Cast: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Freek Nieuwdorp, Arnold Put, Bodine Sutorius