© Peter Lodder

Napolitana

Nederlands Blazers Ensemble
zo 12 feb 16:00 - 17:10
zo 12 feb '23
16:00 - 17:10
  • zo 12 feb '23
    16:00 - 17:10
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Geweest

Napels, havenstad van een overweldigende schoonheid aan de Middellandse Zee. Aan de voet van de Vesuvius bruist het al eeuwenlang van emotie, vis, familie, Gomorra, en vooral muziek! Het Nederlands Blazers Ensemble brengt je muziek van de grote maestro's die Napoli heeft voortgebracht.

Zo horen we onder andere Domenico Scarlatti, Iovanni Pergolesi en muziek van de straat en van de kroeg. Te gast is de levende legende Peppe Barra die als geen ander Napolitaanse volksmuziek zingt, vol drama en humor. Opgezweept door gitarist Paolo del Vecchio en Simone Bottasso op zijn Italiaanse organetto. Samen met het NBE vieren ze de stad met een levende ziel: Napolitana!
Napolitana

Voorafgaand aan het concert, om 15:15 uur, is er een inleiding. Deze wordt gebracht door Gert Hage.
Gert woont en werkt sinds 2014 afwisselend in Amsterdam en in Napels, waarover hij het boek Napels, een duivels paradijs schreef. Hij was journalist voor onder meer Vrij Nederland, HP/De Tijd en de Volkskrant.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Uitvoerenden

Van en door het Nederlands Blazers Ensemble