© Reinout Bos

Die Zauberflöte

Dutch National Opera Academy & Residentie Orkest
Een Duitse opera in twee aktes
di 5 jul - za 9 jul
di 5 jul '22
-
za 9 jul '22

Libretto Emmanuel Schikaneder                                              
 
Drie jonge mensen op de drempel naar volwassenheid raken verstrikt in een strijd tussen de seksen, waarbij ze door hun meerderen genadeloos voor het karretje worden gespannen. Als gevolg daarvan kijken ze de dood in de ogen. Pamima en Papageno willen uit wanhoop een einde maken aan hun leven en Tamino zet het zijne op het spel als hij water- en vuurproeven ondergaat. Alleen liefde is het tegengif voor deze schadelijke onderlinge verhoudingen. 

In deze nieuwe productie van Die Zauberflöte, ontwikkeld voor de jonge zangers van de Dutch National Opera Academy, onderzoekt een internationaal beroemd creatief team het complexe scala aan thema’s in deze nog steeds populaire opera van Mozart. De existentiële ervaringen die de drie jonge protagonisten moeten doormaken op hun weg naar de volwassenheid hebben ons ook vandaag de dag nog veel te zeggen.

Over de opera
Op 30 september 1791 ging W.A. Mozarts opera Die Zauberflöte, KV 620, in première in het Freihaus-Theater auf der Wieden in Wenen. Sindsdien is het werk uitgegroeid tot een van de meest geliefde en opgevoerde opera’s uit de opera-canon. De allegorische plot, die draait om de inwijding van prins Tamino, weerspiegelt Mozarts en Schikaneders interesse in de vrijmetselarij 

Creatief team    
Patrick Lange
, muzikale leiding
Gabriele Rech, regie
Nicola Reichert, decor- en kostuumontwerp
Tim van ‘t Hof, lichtontwerp