Toonzetters

Dag in de Branding #65
za 15 okt 17:00 - 18:15
za 15 okt '22
17:00 - 18:15
  • za 15 okt '22
    17:00 - 18:15
    Amare, Den Haag
    Amare Studio

Twintig jonge componisten schreven elk een circa drie minuten durend muziekfragment voor vier even jonge en getalenteerde musici. Aan elkaar geregen ontstaat een levendig beeld van de muziekpraktijk anno nu, waarin 20ste-eeuwse taboes als ‘tonaliteit’ niet langer relevant zijn, waarin volop wordt geflirt met de traditie en het gebruik van elektronica vanzelfsprekend is. Bowie Verschuuren zorgt voor meeslepende filmbeelden die onderdeel zijn van een overkoepelende regie door Jos van Kan.

De deelnemende componisten zijn geselecteerd naar muzikale zeggingskracht, artistieke en culturele diversiteit en gender: Jan-Peter de Graaff, Mathilde Wantenaar, Karmit Fadael, Julian Schneemann,
Celia Swart, Kordz, Bram Kortekaas, Rick van Veldhuizen, Boris Bezemer, Frieda Gustavs, Nils Davidse, Thomas van Dun, Primo Ish-Hurwitz, Nuno Lobo, Ramin Amin Tafreshi, Arjan Linker, Tijmen van Tol, Martín Mayo, Melle Heij en Doukus.

Tijdens Dag in de Branding laten de Haagse podia, het Residentie Orkest en diverse ensembles je kennismaken met de nieuwste muziek. Drie keer per jaar organiseren zij met elkaar een festival vol ontdekkingen op verschillende locaties in Den Haag. De makers van nu staan centraal. Ontmoet de componisten en praat na met de musici. Wat fascineert hen en hoe hoor je dat terug in het werk?

dagindebranding.nl

Primo Ish-Hurwitz

Uitvoerenden

Agostinho Sequeira - slagwerk
Arjan Jongsma - slagwerk
Ramon van Engelenhoven - piano
Shane van Neerden - piano
Primo Ish-Hurwitz - artistieke leiding
Bowie Verschuuren - film
Jos van Kan - regie