Moya Brennan - The Voice of Clannad

An Irish Christmas
do 7 dec 20:15
do 7 dec '23
20:15

Na het einde van Clannad gaat Moya Brennan verder als solo-artiest. Brennan is al ruim een kwart eeuw synoniem voor spirituele Keltische muziek en bepaalde met haar stem het unieke karakter van Clannad. Net voor de Kerst brengt Moyan An Irish Christmas naar Amare. De magie van Kerst, gevangen in traditionele kerstliederen zoals alleen 'The First Lady of Celtic Music' ze ten gehore kan brengen. 

Hartverwarmende songs en carols in de kenmerkende ‘Clannad-stijl’, waaraan Moya Brennan haar al ruim vijftigjarige reputatie als wereldster te danken heeft. Het DNA van Clannad is tot in de kleinste vezels verweven met haar leven en haar muzikale carrière en ook als solo-artiest bleef ze trouw aan de bijzondere en mysterieuze stijl die het repertoire van de familieband zo intens geliefd maakt.

Tot op de dag van vandaag, want Clannad heeft net een wereldtournee achter de rug, waarin de band na ruim 50 jaar op indrukwekkende wijze afscheid nam van haar fans. Ook het Nederlandse publiek had in een reeks van tien massaal bezochte afscheidsconcerten nog éénmaal het voorrecht de Brennan-familie met leadvocaliste Moya te zien en horen schitteren op het podium. Na dit laatste gezamenlijke avontuur gaan de leden elk weer hun eigen weg. Zo ook Moya, die met haar virtuoze begeleidende band alweer in de startblokken staat om haar toehoorders in de koude decembermaand een warm hart te bezorgen met An Irish Christmas. Kerstklassiekers als Carol of the bells, In the bleak midwinter, Noel en natuurlijk het betoverende oud-Ierse Oíche Chiúin zullen ongetwijfeld de fans in vervoering brengen. Stille nacht op zijn Iers, bezongen door een tijdloos icoon van de Ierse muziek. Merry Christmas!

Moya heeft samengewerkt met een groot aantal collega artiesten waaronder Bono (U2) Robert Plant (Led Zeppelin), Hans Zimmer (The Lion King, Gladiator), Chicane, Alan Parsons, Michael McDonald (Doobie Brothers) Bruce Hornsby, The Chieftains, Paul Young, Paul Brady, Michael Crawford, Joe Jackson, Ronan Keating en Shane McGowan (The Pogues).

Ze heeft muziek gecomponeerd voor verschillende soundtracks van films en tv-series, waaronder: Titanic, Riverdance, Harry’s Game, Robin of Sherwood, King Arthur, Circle of Friends en The Last of The Mohicans.

Bij dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.