Breakin' Convention NL Tour ‘24

Baanbrekend hiphopfestival terug in Nederland
za 24 feb / 19:45 - 21:40
za 24 feb ’24
19:45 - 21:40
  • za 24 feb ’24
    19:45 - 21:40
    Danstheater

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit Londen, komt terug naar Nederland! Beleef spectaculaire en vurige performances van internationaal bekende poppers, lockers, b-boys en b-girls en ontdek lokaal talent op dit speciale festival. Jonzi D, de Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention is natuurlijk van de partij en samen met dj’s, workshops en freestyle-sessies wordt het hele theater overgenomen. Doe mee en vier de veelzijdigheid van hiphopcultuur!

 

Breakin’ Convention is not just a show or a festival, it’s an experience.

BROADWAY WORLD

Al twintig jaar zorgt Breakin' Convention vanuit het beroemde Londense danstheater Sadlers Wells voor een revolutie in de hiphopscene in Londen en de rest van de wereld. Tijdens deze bijzondere avond in Den Haag zie je een diverse mix van hiphoptalent, van internationale acts tot lokaal talent. 

Compagnie Antoinette Gomis - Les Ombres (FR)

Antoinette Gomis uit Frankrijk is een van de headliners van de Breakin' Convention NL Tour. Samen met vier mannelijke dansers zal Antoinette Les Ombres spelen. In Les Ombres wordt het verhaal verteld van een vluchteling die op zoek is naar een betere wereld. Verwacht een wervelwind aan emoties, waar hiphop hand in hand gaat met Afrikaanse dans, breakdance, waacking, house en gebarentaal. 

Ghetto Funk Collective - It's on the one (NL)

Ghetto Funk Collective is een groep creatieve dansers uit Amsterdam met een passie voor het maken en delen van dans, muziek en kunst die mensen in beweging krijgt. Met hun voorliefde voor Funk creëert de groep een unieke ervaring en feel. Met It’s on the one brengt Ghetto Funk Collective een tribute aan Funklegende – James Brown. De rijke geschiedenis van Funk wordt gemixt met een frisse, moderne twist. Met It’s on the one wordt Funk gevierd en laat Ghetto Funk Collective de kracht van Funk zien.

Spoken Movement - Family Honour (UK)

Beleef deze rauwe performance over familie en persoonlijk trauma door de internationaal bekroonde choreograaf Kwame Asafo-Adjei. Tijdens Family Honour ben je getuige van een oprechte en gespannen confrontatie die van generatie op generatie overgedragen wordt. 

De pers is laaiend enthousiast over de formule van Breakin Convention. Volgens de Guardian zijn ze "One of the world’s leading showcases of hip hop dance and dance theatre", of zoals het bekende Londense uitgaansblad zegt: “One helluva weekend". Nu in Amare! Mis ze niet!

Tawatha & Mitch Mitta (NL)

Tawatha Camilla, een Nederlandse danseres met gemengde Indonesische roots, groeide op in een funk- en soulfamilie en begon haar dansreis op 5-jarige leeftijd, waarbij ze uitblonk in hiphop- en funkstijlen, met een specialisatie in Popping. Opgeleid bij Codarts ontwikkelde ze een allround dansexpertise en creëerde ze een unieke stijl die bekend staat als 'de ballerinarobot'. 

Mitch Mitta groeide op in een klein dorpje in het zuiden van Nederland. Zijn betrokkenheid bij vechtsporten en parkour in zijn jeugd legde de basis voor zijn latere bezigheden in beweging en dans. Na een studie Leisure en Hospitality Executive in de toeristische sector volgde Mitch zijn passie voor dans en schreef zich in 2016 in aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Gespecialiseerd in Contemporary Urban, een uniek dansprogramma dat moderne en urban dans combineert, werd hij een allround danser. 

Keshaw (NL)

Keshaw is een allround danser, kunstenaar en docent. Met +15 jaar danservaring heeft hij zich verrijkt in veel verschillende manieren van bewegen, stijlen en disciplines. Hij heeft veel dansstijlen geïmplementeerd en naar voren gebracht, zoals: Breaking, Hip Hop, Krump, Ballet en Hedendaagse dans. 

Threading Theater (NL)

Threading Theater is een collectief gericht op het bewegingsconcept threading en werd opgericht door Justin de Jager, Sem Deliveyne en Andreas Tegnander. Samen onderzoeken, definiëren en pushen ze de theatrale wetten waarin threading beweegt.

 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Randprogramma

Op de Tribunetrap start om 16:45 het gratis programma Battle all dance styles

Na afloop van het programma ben je van harte welkom bij de afterparty met DJ R4SHAN

 

Podcast

Voor alles wil weten van Urban, Breaking, Popping, Vogueing, Hiphop etc. heeft Korzo twee interessante podcasts gemaakt: Korzo podcast: Sounds from the Cypher | Korzo

 

Garderobe en drankje

Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Deze voorstelling is een initiatief vanuit Sadler’s Wells en Luxor Theater Rotterdam.