SWANS

Amare i.s.m. PAARD
zo 19 nov 20:00
zo 19 nov '23
20:00

Swans, het boegbeeld van een compromisloze band, maken muziek die varieert tussen sombere, brute, noise rock en donkere, sfeervolle folk. Voortgekomen uit de no wave scene in het centrum van New York, vertolken de confronterende shows van de groep dissonante, repetitieve & revolutionaire platen. Het oeuvre van Swans is een opeenstapeling aan iconische platen die op scherp stellen, emotioneren en vernieuwen.

Na het dissonante debuut Filth uit 1982 kwam het begrafenisachtige industriële geluid van Greed. White Light from the Mouth of Infinity uit 1991 was aanzienlijk melodieuzer en uitgebreider geproduceerd, hoewel de concerten spektakels bleven. Ze gingen uit elkaar in 1997 na Soundtracks for the Blind, maar Swans hervormde in 2010. Deze versie, net zo compromisloos, leverde het meest commercieel succesvolle werk van de groep op, To Be Kind, in 2014. Nu is er een nieuw album opkomst. 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met PAARD. PAARD en Amare hebben de handen ineengeslagen om jaarlijks meerdere grote popconcerten te organiseren in de concertzaal van Amare. Dit concert is onderdeel van deze samenwerking. Bekijk hier het overzicht van alle gezamenlijke concerten.

 

Support: Norman Westberg

Norman Westberg staat het meest bekend om zijn werk met de baanbrekende outfit SWANS, al is zijn output buiten die groep ook uitgestrekt en rusteloos. Zijn naam komt terug en rimpelt door de vele onderling verbonden microgeschiedenissen eromheen. De muziek- en kunstscènes van New York City. Van optredens in filmwerken geassocieerd met de Cinema Of Transgression, tot aan de zijne deelname aan bands als The Heroin Sheiks en Five Dollar Priest, De naam van Westberg is diep verweven met de structuur van New York in het verleden drie decennia.