Supra - A Feast

Met Nino Haratischwili
GEORGIË FESTIVAL I.S.M. EUROPALIA GEORGIA
zo 12 nov 19:00
zo 12 nov '23
19:00

Nino Haratischwili, bij ons vooral bekend van haar roman Het achtste Leven: (voor Brilka), ensceneert een eigentijdse versie van de traditionele Georgische supra: een maaltijd met meerdere toasts en speeches onder leiding van een gastheer of ‘tamada’. In Supra - A Feast zijn het niet langer de mannen die het woord nemen. De auteur, muzikanten en acteurs zijn Belgische en Georgische vrouwen. Schuif jij aan?

De première van een unieke creatie
Supra - A Feast
is een unieke voorstelling, speciaal ontwikkeld voor het Georgië Festival. Tijdens de avond wordt er gezamenlijke een maaltijd genuttigd en zullen er verschillende performances plaatsvinden. De teksten in de voorstelling bevatten onder anderen fragmenten van Haratischvili's romans en toneelstukken.

Georgische Supra
De supra is grotendeels ontstaan binnen een mannelijke, patriarchale traditie – hoewel vrouwen steeds bezongen werden om hun schoonheid en kookkunst. Haratischwili wil deze traditie graag vanuit een vrouwelijk perspectief verkennen, samen met jou! Vier vrouwelijke Georgische muzikanten en drie actrices schuiven ook aan tafel. Ze eten, drinken en zingen, vertellen verhalen van vrouwen en trekken bestaande structuren in twijfel. Schuif aan en leer de supra vanuit vrouwelijk gezichtspunt kennen.

     

Nino Haratischwili (1983, Tbilisi) is auteur, toneelschrijver en regisseur. Al sinds haar twaalfde schrijft ze zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar grote familie-epos Het achtste leven (voor Brilka) is in maar liefst 25 talen uitgegeven en werd overladen met belangrijke literatuurprijzen. Haar roman De kat en de generaal prijkte in 2019 eveneens op de shortlist van de Deutscher Buchpreis. Ze studeerde filmregie in Tbilisi en theaterregie in Hamburg en schreef zo’n 20 theaterstukken. 

Uitvoerenden

Nino Haratschwili Teksten/ regie 
Ela Cosen, Sara Deroo, Nata Murvanidze Actrices
Nukri Kapanadze, Keti Klimiashvili Zang
Nino Guliashvili Keyboard 
Gesang Nino Tskitishvili Gitaar
Julia B. Nowikowa Stage/Video