Las Lloronas

Krachtige kwetsbaarheid
za 9 mrt / 20:15 - 21:30
za 9 mrt ’24
20:15 - 21:30
  • za 9 mrt ’24
    20:15 - 21:30
    Amare Studio

Ze begonnen als straatmuzikanten, verenigd rond hun passie voor sociologie, activisme en kunst. Het Las Lloronas trio combineert akoestische muziek met slam-poëzie. Hun debuutalbum Soaked, doordrenkt met intieme en feministische poëzie, raakte duizenden luisteraars. Nu zijn ze terug met hun nieuwe album Out of the Blue dat nog sterker, gedurfder en zeer ontroerend is.

Het Brussels vrouwen trio Las Lloronas houdt van “kleine cafés, van dorpspleinen, de warmte van een huiskamer”. In zulke vertrouwde intimiteit komt hun melancholieke driestemmigheid optimaal tot bloei. Maar ook muzikanten als Lhasa de Sela, Noname en Ibeyi vormen een inspiratiebron voor hun overrompelende concerten vol feministische poëzie. Door het versmelten van Spaanse folk en speelse hiphop met ladino- en blues invloeden, beleef je met Las Lloronas “Een moment van krachtige wetsbaarheid, op de grens van klaagzang, dagdroom en strijdkreet”. Niet voor niets spelen ze op 9 maart, in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart). 

Gerealiseerd door de reizende muziekserie Old Roots New Routes 

in het kader van Internationale Vrouwendag

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  
 

Credits

Amber in ’t Veld zang, gitaar  
Sura Solomon zang, accordeon, ukelele  
Marieke Werner zang, klarinet