Tim Knol

Gets the Blues
zo 18 feb 15:30 - 17:00
zo 18 feb '24
15:30 - 17:00
 • zo 18 feb '24
  Foyer open
  14:30
  Start
  15:30
  Eind
  17:00
  Amare Studio

Hij schrijft en zingt liedjes, maakt podcasts, runt zijn eigen label en gaat regelmatig wandelen met De Wandelclub, een initiatief waarbij hij door de mooiste plekken van het land trekt en zijn medewandelaars trakteert op akoestische optredens in de buitenlucht. Met zijn theatertour gaat Tim Knol op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Een zoektocht naar verhalen over zijn favoriete liedjes en muzikanten. 

Knol bereikt de perfectie in een cover van zijn grote held de singer-songwriter Gram Parsons. Knol grijpt iedereen bij de strot met een jubelende, maar breekbare zangstem en speelt de zaal ineens doodstil. Wat een muzikale rijkdom. ★★★★★

De Volkskrant - Over zijn jubileumconcert

Tim: ‘Ik ben mijn hele leven al gek van traditionele Amerikaanse muziek, zoals soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Dit pad ga ik verder bewandelen. En dan dienen zich vanzelf ook nieuwe liedjes bij me aan.’ 
  
Aan de hand van verzamelde foto’s, en verhalen over bijvoorbeeld Tecumseh Valley van Townes Van Zandt, Southern Man van Neil Young en Deep River Blues van Doc Watson doet Tim verslag van zijn ontdekkingen. In de theatershow Tim Knol Gets the Blues speelt hij naast zijn favoriete muziek ook liedjes van zijn nieuwste album. 

Na-programma in de stadskantine met singer-songwriter Katja Kruit

Geniet na afloop van de show van een live optreden van Katja Kruit, onder het genot van een lekker drankje. Singer-songwriter Katja Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde dobro - een vorm van slide gitaar - spelen in de USA. De songs op haar debuutalbum Live A Little More vertellen over jezelf tegenkomen, verlies en het verlangen om - ondanks alles - voluit te leven. 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

 

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.