Ek Sur: Songs of India

Zangam Koor Den Haag - Divali 2023
za 18 nov / 20:00 - 21:50
za 18 nov ’23
20:00 - 21:50
  • za 18 nov ’23
    20:00 - 21:50
    Amare Studio

Het Zangam Koor uit Den Haag is het eerste Indiaas/Nederlandse koor van Nederland. In hun programma Ek Sur: Songs of India komen oud en nieuw repertoire uit diverse delen van India samen in een eigentijdse setting. De rijke Indiase muzikale traditie, waarin nog steeds de vele verschillende talen van het immense land te horen zijn, wordt samengebald in ‘Ek Sur’, dat ‘één stem’ betekent. Zangam werkt voor dit concert samen met zangers Shashwathi Jagadish, Deepak Doddera en zangers van het Residentie Bach Koor. De ervaring is compleet met de dansers van de Natraj Dansacademie.

Zangam houdt het prachtige Indiaas erfgoed levend en brengt oud en nieuw repertoire in een eigentijdse setting. Het koor selecteert liederen uit haar eigen repertoire met gevarieerde thema’s, afkomstig uit verschillende streken van India. Van liederen met spirituele, devotionele en soefi inhoud tot regionale folklore en klassieke Indiase muziek. Van Rajasthan en Uttar Pradesh tot Bengalen en de Punjab. Zangam kruidt het programma met een snufje Bollywood. De liederen uit deze mega Hindi filmindustrie zijn populair over de hele wereld en hebben een enorme aantrekkingskracht.

De muziek en de poëzie zijn deels traditioneel, deels klassiek en soms speciaal gecomponeerd. Zangam brengt deze liederen in haar eigen stijl en in eigen muzikale arrangementen. De dirigente van Zangam, Samhita Mundkur, maakt met respect voor de traditionele muzikale concepten de liederen geschikt en bijzonder om als koor te zingen. Ook zorgt zij voor de afstemming met de muziek. De arrangementen gaan uit van bepaalde harmonieën en elementen uit polyfonie. Afhankelijk van het lied zijn er korte solo’s of zingt het koor dezelfde partijen in kleine groepen op verschillende manieren. Samhita Mundkur maakt ook enkele nieuwe composities voor het koor, met steeds een specifieke raga als basis.

Om nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen en het publiek een totaalervaring te laten beleven werkt Zangam voor dit programma samen met musici op tabla, bansuri en sitar, met zangers Shashwathi Jagadish en Deepak Doddera, met zangers van het Residentie Bach Koor en met de dansers van Natraj Dansacademie onder leiding van Rajni Ghiraw.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

Zangam koor 
Gastsolisten zang Deepak Doddera, Shashwathi Jagadish 
 
Instrumentalisten: 
Tammo Heikens sitar, gitaar 
Aura Rascon bansuri 
Marian Fricke keyboard 
Pranav Molhally tabla 
Tarang Poddar tabla 
 
Met dansers van Natraj Dansacademie onder leiding van Rajni Ghiraw