Viktor Jelinek

Weekend van… Josef Špaček

Trio Zimbalist
Met onze artist in residence
za 3 feb 20:15
za 3 feb '24
20:15
 • za 3 feb '24
  Foyer open
  19:15
  Start
  20:15
  Amare, Den Haag
  Studio 1, Koninklijk Conservatorium

Samen met cellist Timotheos Gavriildis-Perin en pianist George Xiaoyuan Fu vormt topviolist Josef Špaček Trio Zimbalist. In Amare brengt het trio werken van Shostakovich, Weinberg en Ravel. Met zijn veelzijdigheid, virtuositeit en schoonheid van toon is violist Josef Špaček de ontdekking van deze eeuw. Dit seizoen is hij onze artist in residence. Zijn concerten met de mooiste werken uit de afgelopen eeuwen zijn absolute hoogtepunten die je niet mag missen.

Programma

Shostakovich Pianotrio nr. 1, op. 8
Weinberg Pianotrio, op. 24
pauze
Ravel Pianotrio

Josef Špaček (1986) is dit seizoen als artist in residence van het Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en Amare veelvuldig te bewonderen. De violist verwacht veel van de samenwerking: "Het is een veelomvattende rol en dat ik mij hier zo divers mag presenteren, is een hele eer. Zowel het orkest als de zaal zijn onbekenden, ik verheug me op onze kennismaking." 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het concert geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Trio Zimbalist
Josef Špaček – viool
Timotheos Gavriilidis-Petrin – cello
George Xiaoyuan Fu - piano