African Christmas Day

Celebrating International day for people of African descent
za 2 dec / 12:00 - 18:00
za 2 dec ’23
12:00 - 18:00
  • za 2 dec ’23
    12:00 - 18:00
    Openbare ruimtes, Den Haag
    Kunstenplein

Wees welkom op de Afrikaanse kerstmarkt om je voor te bereiden op de vakantie en feestdagen! Kom en ervaar de glamour en schoonheid van Afrika terwijl het erfgoed en de cultuur met je worden gedeeld via eten, muziek, dans en mode.

Programma

African market
African traditional dances
African food
Workshops
Disco
Kids corner

Slenter rustig tussen de kraampjes door en steun Afrikaanse bedrijven terwijl ze hun producten showen op de Afrikaanse markt. Voorkom vakantiestress en koop dit jaar extra vroeg je kerstcadeautjes! Neem deel aan een van de vele workshops en ervaar de rijke cultuur van het prachtige continent Afrika. Maak kennis met Afrika via een Ethiopische koffieceremonie, de Touareg-cultuur en nog veel meer. Laat de kinderen genieten van activiteiten in de kinderhoek met schminken, knutselen en kralenworkshops. Kom met je dansschoenen want er is een disco met een live DJ waar je kunt swingen en genieten van African Vibes. Het belooft een leuk dagje uit te worden voor het hele gezin.

Bij het Africa Cultural Promotion Centre (ACPC) worden de culturele identiteit en waarden van Afrikaanse mensen gevierd en gepromoot. De ACPC streeft naar het creëren van een levendige Afrikaanse gemeenschap: een thuis weg van huis waar je in contact kunt komen met mensen van Afrikaanse afkomst die in Nederland wonen. ACPC bereikt dit door een verscheidenheid aan op maat gemaakte cultureel georiënteerde producten en diensten die worden aangeboden in een veilige ruimte waar iedereen kan gedijen.

ACPC heeft een passie voor de Afrikaanse cultuur en brengt deze dichter bij u. De ACPC is van mening dat ver van huis wonen er niet toe mag leiden dat we onze cultuur achter ons laten.