Pakman (5+)

BIG BANG Festival
za 13 apr - zo 14 apr
za 13 apr ’24
-
zo 14 apr ’24

In PAKMAN ontmoeten de ritmes van jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer elkaar. Samen onderzoeken zij het ritme waaraan ‘deze’ tijd onderhevig is. Zij proberen elkaar, elk met hun eigen instrument, te versterken, tegen te werken, aan te vullen en uit te dagen. Met de ritmes en routines van botsballen en drums componeren zij een inventieve, korte live muziekbelevenis.

Een opwindende jam tussen drummer en jongleur. (…) De kracht van hun verbeelding doet het trieste pakjessysteem kraken in zijn voegen.

Evelyne Coussens, De Morgen

PAKMAN is een internationale festivalhit die zich afspeelt in de laadbak van een kleine vrachtwagen. Daar maakt het publiek kennis met Pakman, een eenzame en onzichtbare bewoner van onze virtuele economie. PAKMAN leeft sneller dan een muis kan klikken. 1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, en dat 450 keer per dag. 159.750 pakjes per jaar in ruil voor 10 vakantiedagen. PAKMAN doorkruist het land om de pakjes precies op tijd  af te leveren.

PAKMAN speelt in een vrachtwagen die op pleinen, parkings en speelplaatsen halt houdt.
Vijfentwintig toeschouwers kunnen in de laadbak. Deze adembenemende performance is geschikt voor iedereen vanaf vijf jaar.

De locatie van deze voorstelling is bij de 'Loading Dock', het los- en laadpunt. Dat is dus backstage in Amare! 

Onderdeel van

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Uitvoerenden

Stijn Grupping, Frederik Meulyzer and Ine Van Baelen creatie
Stijn Grupping and Frederik Meulyzer circus & live muziek
Ine Van Baelen directie
Reinout Hiel podium ontwerper
Karolien Verlinden choreografisch advies
Linse Van Gool kostuums
Vildana Memic grafische vormgeving 
Klein Verzet Management
Theater op de Markt and MiramirO co-producenten
Met steun van: de Vlaanderen overheid, de Province van Antwerpen en de stad van Antwerpen