Ellister van der Molen Quartet

Jazz em Brasse
zo 30 jun / 15:30 - 18:00
zo 30 jun ’24
15:30 - 18:00
  • zo 30 jun ’24
    15:30 - 18:00
    Brasserie Amare

Jazz kwam vroeg bij Ellister. Op 12-jarige leeftijd nam haar vader haar mee naar concerten waar ze de kans kreeg om meesters van de Nederlandse jazzscene te horen, waaronder Ferdinand Povel en Jarmo Hoogendijk. 

Ellister werd toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op klassieke trompet, maar ze wist al dat jazz haar ware passie was. Deze passie leidde haar al snel naar jazzstudies bij enkele van de beste spelers en docenten in Nederland, waaronder Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen. Vandaag de dag wordt Ellister over de hele wereld uitgenodigd om op te treden in een grote verscheidenheid aan muzikale contexten. Ze speelde mee op een aantal opnames en trad op als gastsolist met het Rein de Graaff trio, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en met het Dublin Jazz Orchestra en het Jazz Orkest van het Concertgebouw.

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n zestig jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer jazzconcerten in samenwerking met Open Amare.

De concerten worden samen met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is ook ruimte voor nieuwe initiatieven en nieuw talent. Jazz em Brasse biedt een ruime presentatie vanuit de Haagse jazzscene. Tijdens de pauze wordt een bijdrage van het publiek gevraagd om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Credits

Ellister van der Molen trompet 
Miguel Rodriguez piano 
Marius Beets contrabas 
Sven Rozier drums