Vrouw met Vleugel

Oona Minoo
zo 28 apr 14:00 - 14:50
zo 28 apr ’24
14:00 - 14:50

In een intieme sfeer overbrugt Vrouw met Vleugel de grenzen tussen concert en performance. Eigen composities, taal en bewegingsperformance versmelten tot een ontwapenende voorstelling over de moed zichzelf te tonen en het uitslaan van de vleugels.

Alleen met de zwarte vleugel voor een nieuwsgierig publiek zijn is een uitdaging. Oona Minoo beheerst het moedig, met charme en podiumprésence

Ditta Rudle-Tanzschrift

Een performance voor en met piano.

Uitvliegen betekent het bekende te verlaten en iets nieuws te durven. Alles wat je nodig hebt is een vleugel.

Hoe voelt het om je nest te verlaten? Om je eigen weg te gaan? Om jezelf aan anderen te laten zien? Iets te wensen en er tegelijkertijd bang voor zijn? Zachtjes, nieuwsgierig en verspeeld benadert de performer haar vleugel en het publiek. Een schuilplaats, een kind, een grot, een danspartner, een vleugel, een vrouw. Afbeeldingen en vormen worden continugemaakt en getransformeerd.

"Vrouw met Vleugel is niet alleen origineel in zijn artistieke idee, maar overtuigt ook door interessante dramaturgische beslissingen en bewust gekozen stijlmiddelen." - Hanne Pilgrim-pianiste/performer

Onderdeel van

Oona Minoo is muzikante, componiste en performance maker uit Wenen.

In 2022 studeerde ze af in de richting MA Rhythmik, aan de Universiteit voor Muziek en uitvoerende Kunsten te Wenen (een transdisciplinaire studierichting op het gebied van muziek en beweging/dans).

In een ontspannen atmosfeer creëert ze subtiele voorstellingen - over actuele en tijdloze menselijke thema’s - die zich niet zomaar in een hokje laten plaatsen.

Daarbij verbindt ze haar professionele achtergronden in (klassieke) muziek, hedendaagse dans en (theater)performance en heeft ze een bijzondere interesse in de relatie van muziek en beweging/dans. Altijd op zoek naar nieuwe verbindingen in kunst en in het leven, overbrugt ze genre grenzen en staat het contact maken met het publiek voor haar centraal. Minoo haar werk laat ruimte voor eigen gedachten en daagt het publiek uit. Tegelijkertijd is haar sterkte en ambitie het toegankelijk maken van kunst voor iedereen.

Uitvoerenden

Oona Minoo piano, concept, performance