Steel Stolen

Nederlands Kamerkoor
za 11 mei 20:00 - 21:15
za 11 mei ’24
20:00 - 21:15
  • za 11 mei ’24
    20:00 - 21:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

De titel van dit bijzondere programma verwijst naar het materiaal waarop de mens de industriële revolutie heeft gebouwd. Het staal gemaakt van grondstoffen die we onttrokken aan de aarde. Gestolen wellicht. Gedolven om voor onze doeleinden te gebruiken. Maar kennen we de werkelijk krachten ervan?

Programma

Veljo Tormis Curse upon Iron
Sofia Goebaidoelina Sonnengesang

Hebben we oog voor de onvoorziene bijwerkingen? En wat als die krachten zich tegen ons keren? Leer de kracht kennen van wat je delft, voor je het gebruikt. Dat lijkt de boodschap van het bedwelmende stuk Curse upon Iron van Veljo Tormis.

Cellist Maya Fridman gaat het Nederlands Kamerkoor en Slagwerk Den Haag voor in een concert dat onze relatie als mens met de natuur bevraagt. Wij plaatsen onszelf als mens buiten de natuur. Maar zijn wij er zelf niet juist onderdeel van? Is onze 'cultuur' niet gewoon 'natuur'?

Naast Curse upon Iron klinkt ook Sonnengesang van Sofia Goebaidoelina, voor koor, cello en slagwerk, en improvisaties door alumni van het Nederlands Kamerkoor. De Zwitserse filmmaker Laurence Bonvin maakte voor deze productie beelden van de Zwitserse Aletsch gletsjer.

 

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   


Garderobe en drankje  

Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)
Peter Dijkstra dirigent
Maya Fridman cello
Laurence Bonvin visuals