I Got Rhythm

SoundWave Collective
za 23 nov / 20:15
za 23 nov ’24
20:15
  • za 23 nov ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

In I Got Rhythm vieren Haags muziekensemble SoundWave, Nederlands-Amerikaans acteur Alexander Tol, Canadese zangeres Shanice Skinner en Franse pianiste Nathalia Milstein de 100ste verjaardag van George Gershwins bekendste compositie, Rhapsody in Blue

Programma

George en Ira Gershwin Someone to Watch Over Me
George en Ira Gershwin The Man I Love
Billy Strayhorn Take the A Train
Duke Ellington It Don’t Mean a Thing (if it Ain’t Got That Swing)
George Gershwin Three Preludes
George Gershwin Rhapsody in Blue

Van jankende klarinet tot een swingend jazzritme: muziek, theater en sfeer delen in een dik uur het verhaal van de Harlem Renaissance, Gershwins grenzeloze fascinatie voor de (straat- en volks)kunsten in het New York van begin twintigste eeuw en de kracht van culturele uitwisseling.

Nu is het 100 jaar na Rhapsody in Blue: wellicht de tijd om terug te blikken. Want wat broedde er dan precies op die Harlemse broedplaats? In ieder geval een rijk palet aan kleuren, culturen en persoonlijke ideeën. Maar om te beginnen werd Gershwins muziek hoorbaar beïnvloed door de vroege jazz. En om specifiek te zijn het geïmproviseerde, syncopatische en blues-gefundeerde geluid van zwarte muzikanten zoals Louis Armstrong. 

I Got Rhythm

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

SoundWave Collective
Nathalia Milstein piano
Alexander Tol tekst, spel
Shanice Skinner sopraan
Stan Hodgson, Meghan Doyle regie
Libia Hernandez muzikale leiding