© Bas Czerwinski

Casablanca

Scapino Ballet Rotterdam
za 18 feb / 20:15 - 21:30
za 18 feb ’23
20:15 - 21:30

De Hollywoodklassieker Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

Een schemerwereld van fantasie en werkelijkheid
In Casablanca smeed Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

As time goes by
Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Podcast
Duik dieper in de wereld van Casablanca met de podcast van Scapino Ballet Rotterdam. Beluister hier de inleiding met achtergrondinformatie over de voorstelling.

Gratis inleiding
Om 19.30 uur vindt een gratis inleiding plaats in de Spinozafoyer. Het aantal plaatsen in beperkt, vol=vol.Credits

Choreografie: Ed Wubbe
Muziek: filmsoundtrack en traditionele Marokkaanse muziek