Annemiek Kool

Viotta Jeugdorkesten

Viotta Jeugdorkesten vieren muzikaal feest
za 27 nov 15:00
za 27 nov '21
15:00
  • za 27 nov '21
    15:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
    Geweest

Een muziekfeest met meer dan 150 jonge talenten uit Den Haag en omstreken. Een muziekfeest op het podium van de gloednieuwe AMARE Concertzaal. Een muziekfeest met live publiek en met een première van een nieuw muziekstuk van de jonge componist Hugo Bouma.

Programma

Etudes voor jeugdorkest, Hugo Bouma (première)

Viotta Jeugdorkest o.l.v. Coen Stuit
Kabalevski suite - Dmitri Kabalevski
Dans van de ridders uit ‘Romeo en Julia’ - Sergej Prokofjev
Berceuse en finale uit ‘De vuurvogel’ - Igor Stravinsky

Viotta Jeugdsinfonietta o.l.v. Coen Stuit
Andante Festivo - Jean Sibelius
Notturno - Arnold Schönberg
St. Paul’s suite - Gustav Holst

Viotta Symfonieorkest o.l.v. René Gulikers
Caprice Brillant - Michail Glinka
Nacht op de kale berg - Modest Moessorgski
In de steppen van Centraal-Azië - Alexander Borodin
Slavische Mars - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski 

Bouma heeft voor de jeugdorkesten van Viotta een sprankelend muziekstuk geschreven dat tijdens dit concert voor het eerst zal worden uitgevoerd. De orkestleden hebben zelf muzikale bouwstenen aangeleverd waarmee de componist aan de slag is gegaan.

Viotta is een bloeiende, energieke orkestvereniging van vijf jeugdorkesten waar met plezier samen muziek maken hand in hand gaat met musiceren op hoog niveau. Na de lockdown staan de orkestleden te trappelen om weer op een echt podium voor live publiek te spelen. Naast de première van de ‘Etudes voor jeugdorkest’ van Hugo Bouma staan aansprekende stukken van Russische meesters zoals Stravinsky, Tsjaikovski, Moessorgski en Borodin op de lessenaar. Het strijkersensemble van Viotta waagt zich aan iets minder bekend, maar minstens net zo mooi en bijzonder repertoire van onder andere Schönberg, Ives, Holst en Sibelius. Heerlijke muziek, gespeeld met veel enthousiasme en concentratie, staat garant voor een spetterend muziekfeest dat u niet wilt missen.

Bij dit programma heeft u een zitplek in de zaal. Dit concert kan volgens de laatste coronaregels dus gewoon doorgang vinden. De term 'ongeplaceerd' op de ticket wordt alleen gebruikt om aan te duiden dat nog niet gedefinieerd is waar in de zaal u precies plaatsneemt.

 

Uitvoerenden

Van en met Viotta Jeugdorkesten
De opdrachtcompositie is mede gefinancierd door de Stichting Van Lith-Dumont Fonds.
Annemiek Kool, fotografie