De laatste toegift

Afscheidsfestival Zuiderstrandtheater
za 19 jun - zo 20 jun
za 19 jun ’21
-
zo 20 jun ’21

Na zes jaar is het tijd om afscheid te nemen van het Zuiderstrandtheater. Met de naderende verhuizing naar de binnenstad van Den Haag valt het doek definitief voor dit unieke theater aan zee. De ooit zo stille plek aan het havenhoofd veranderde door de komst van het Zuiderstrandtheater in een bruisende plek voor kunst en cultuur. Samen met duizenden bezoekers beleefden we de mooiste voorstellingen, concerten en community-opera’s op een plek waarvan we niet hadden durven dromen dat die zo geliefd zou worden.

Programma

Zaterdag
- Sander van de Pavert
- Community opera medley met Rick Schoonbeek, Koos Sekreve, Jolentha Zaat (Kwekers in de Kunst), Sjaak Bral en Marcel Reijans
- Kaya Gür van Muziekcentrum 1001 Nachten
- the xperiment door MEYER-CHAFFAUD en Xavier van Wersch
- Libi door Ryan Djojokarso
- De Vuurtorenwachter door BarokOpera Amsterdam
- Dutch Don’t Dance Division (alleen zaterdagavond)
- Residentie Orkest in kleine bezetting met grootste werken

Zondag
- Community opera medley met Rick Schoonbeek, Koos Sekreve, Jolentha Zaat (Kwekers in de Kunst), Sjaak Bral, Marcel Reijans én als speciale gast Loes Luca
- Kaya Gür van Muziekcentrum 1001 Nachten
- Interval door Amos Ben Tal | Off Projects
- Libi door Ryan Djojokarso
- De Vuurtorenwachter door BarokOpera Amsterdam
- Residentie Orkest in kleine bezetting met grootste werken

Het doekt valt nu dan toch echt voor het Zuiderstrandtheater en graag nemen we - ondanks de corona-beperkingen - samen met jullie op een toepasselijke manier afscheid. Op zaterdag 19 en zondag 20 juni kun je voor de allerlaatste keer het Zuiderstrandtheater in volle glorie ervaren. 

Tijdens het mini-festival leiden personeel en vrijwilligers van het Zuiderstrandtheater je rond, voor en achter de schermen. Op vijf verschillende locaties in en rondom het gebouw zijn korte optredens te zien die je nog even laten herbeleven wat de afgelopen jaren plaatsvond in het Zuiderstrandtheater. Zo zie je onder andere optredens van Sander van de Pavert, Kwekers in de Kunst, Muziekcentrum 1001 Nachten, MEYER-CHAFFAUD en Xavier van Wersch, Stage Your Voice met het Residentie Orkest en Amos Ben Tal voorbijkomen met highlights uit hun programma’s van de afgelopen jaren. Bij de laad- en losruimte bouwen we een pop-up terras om gezamenlijk nog een laatste glas te heffen op het Zuiderstrandtheater en vooruit te kijken naar het nieuwe Amare. 

Bij deze voorstelling(en) is geen stapelkorting van toepassing

Aanvangstijden
Het mini-festival wordt verkocht in meerdere tijdsloten voor 30 bezoekers per keer, zodat we zoveel mogelijk bezoekers de kans kunnen bieden de voorstellingen bij te wonen. De duur van een voorstelling bedraagt ongeveer 70 minuten. Graag vragen we je 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. 

Over toegankelijkheid
Dit mini-festival leidt je rond over alle verdiepingen. De programma's op de begane grond zijn goed te bezoeken voor minder-validen en rolstoelgebruikers. Bel met de kassa voor meer informatie. Daarnaast is het theater veilig te bezoeken met alle regels van het RIVM in acht genomen. Met de nieuwe regelgeving en het maximumaantal van 30 bezoekers per tijdslot is testen voorafgaand aan het evenement niet van toepassing. Wel is er gezondheidscheck aan de deur en zijn mondkapjes verplicht tijdens het rondlopen door het gebouw.

Horeca en garderobe
Bij deze voorstelling is een drankje inbegrepen in de kaartprijs. Vanwege de aanhoudende maatregelen is de garderobe niet geopend.