Homayoun Shajarian & Siavosh Ensemble

Perzische muziek op zijn mooist tijdens de week van het Nowroz Lentefestival
di 22 mrt / 20:00
di 22 mrt ’22
20:00

Homayoun Shajarian: een van de grootste namen uit de Iraanse muziekwereld komt voor een eenmalig optreden naar Amare in het kader van Nowruz 2022. Dit wordt een avond met Iraanse klassiek muziek op zijn mooist!

Geboren in Teheran als zoon van de legendarische vocalist Mohammed-Reza Shajarian, een grootmeesterzanger van Iraans klassieke muziek, werd Homayoun Shajarian al op jonge leeftijd geschoold tot een verfijnde vocalist. Shajarian geeft wereldwijd concerten en heeft al talloze releases op zijn naam staan. Hij brengt op deze avond een muzikale ode aan zijn vorig jaar overleden vader.

Tijdens deze bijzondere en eenmalige avond in het kader van Internationale Nowrouz Lentefestival treedt Homayoun Shajarian op met het Siavash Ensemble, bestaande uit Mahyar Toreihi (Santour), Azad Mirzapour (Oud), Mehrzad Azaminkia (Kamanche), Hossein Rezaeenia (Daf) en Aeen Meshkatian (Tonbak).

Het programma bestaat uit klassieke Iraanse muziek (Radif) en een muzikale ode ter nagedachtenis aan Mohammad Reza Shajarian en zijn muzikale compagnon Parviz Meshkatian. Verder staan de concerten van Shajarian bekend om de virtuoze vocale en instrumentale improvisaties.  
 

Dit concert is onderdeel van het Nowruz Lentefestival

Over Nowruz Lentefestival

Dit concert is onderdeel van het Nowruz Lentefestival. Nowruz is van oorsprong een feest van de Perzen en Meden, door de wijdverbreide diaspora inmiddels een feest dat wereldwijd door ruim 300 miljoen mensen wordt omarmd als de start van het Nieuwe Jaar. Tijdens dit oeroude lentefeest komen muziek, poëzie, eten en drinken uit West en Centraal-Azië samen. Kaarten voor Nowruz 2022 op zondag 27 maart zijn hier te verkrijgen.

Nowruz is een initiatief van Balout Khazraei en Shervin Nekuee. Als betrokken Hagenaren zetten zij zich er continu voor in om de stad cultureel nog rijker te maken