Dhafer Youssef

Medfest (dag II)
zo 5 jun 20:30 - 22:30
zo 5 jun '22
20:30 - 22:30
  • zo 5 jun '22
    20:30 - 22:30
    Geweest

Dag twee van Medfest staat in het teken van een bijzondere artiest, namelijk zanger, ud-meester en componist Dhafer Youssef.

Dhafer Youssef

Zanger, ud-meester en componist Dhafer Youssef, geboren in Tunesië in 1967, begon al op vijfjarige leeftijd met zingen. In tegenstelling tot zijn grootvader, de muezzin van de plaatselijke moskee, probeert Youssef zijn stemgeluid te verbeteren door liedjes te zingen die hij op de radio van zijn moeder hoort. 

Hij maakte kennis met de ud, basgitaar en groove in een jeugdcentrum in zijn geboortestad Tabulbah. Na het spelen op bruiloften en een poging te hebben gewaagd in het conservatorium van de hoofdstad Tunis, was hij niet tevreden en verhuisde hij naar Oostenrijk om zich muzikaal verdert te ontwikkelen. Toen hij ontdekte dat hij toch niet op zoek was naar een academische opleiding, raakte de meester in de ban van jazz en etnische tonen zoals bij Indiase muziek. 

Hij brengt zijn eerste album uit in 1996 en zijn muziek rijpt vandaag de dag nog verder door. In 2001 komt het tweede album "Electric Sufi" uit. Met dit vooral elektronische album, slaagt Dhaffer Yousef er niet alleen in om perfect te experimenteren, ook positioneert hij zijn stem als instrument op zich. De Tunesische ster, die veel verschillende projecten en muzikale samenwerkingen en talloze ontroerende albums heeft ondertekend, blijft werken met Turkse muzikanten zoals Hüsnü Şenlendirici.

Dit programma is onderdeel van Medfest. Kaarten voor dit concert geven naast het concert van Dhafer Youssef ook toegang tot het feestelijke programma in de foyer. 

Onderdeel van:
Medfest

Medfest programma zondag 5 juni

19.00 uur | Feestelijk programma in de foyer
20.30 uur | Dhafer Youssef

Medfest is een festival van muziek uit de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika. Medfest wil de rijkdom van de mediterane cultuur belichten en ook verbinding van de volkeren en culturen rondom de MENA regio op een feestelijke manier benadrukken.