Het huis van: Koninklijk Conservatorium

Het Koninklijk Conservatorium leidt musici en dansers op van het hoogst mogelijke artistieke niveau. Het is het oudste conservatorium van Nederland, opgericht in 1826. Experiment en vernieuwing gaan hand in hand met traditie en ambacht en studenten krijgen les van internationale topmusici en -dansers. 

Studenten van meer dan 50 verschillende nationaliteiten studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast worden jaarlijks vele gastdocenten uit binnen- en buitenland uitgenodigd voor gastcolleges en masterclasses. Dat zorgt voor een rijke diversiteit aan artistieke ideeën en invloeden. Het Koninklijk Conservatorium wordt geroemd om zijn bijzondere onderwijsprojecten waarin studenten praktijkervaring opdoen in samenwerking met toonaangevende opleidingsinstituten, gezelschappen en podia van over de hele wereld. Deze projecten resulteren in vele bijzondere concerten en voorstellingen. Elke uitvoering op het Koninklijk Conservatorium is een wezenlijk onderdeel van het leerproces van studenten en publiek mag hier regelmatig als getuige bij aanwezig zijn.   

Het Koninklijk Conservatorium biedt hbo-onderwijs in de afdelingen Art of Sound, ArtScience, Compositie, Dansvakopleiding, Directie, Muziekeducatie, Jazz, Klassieke Muziek, Muziektheorie, Oude Muziek, Sonologie en Zang. Naast bachelor- en masterstudenten kunnen ook kinderen met aanleg voor muziek en dans al vanaf jonge leeftijd lessen volgen aan het Koninklijk Conservatorium. Dit kan binnen de afdelingen Jong KC (muziek) en de Dansvakopleiding. Via de School voor Jong Talent kunnen zij hun regulier onderwijs combineren met muziek en dans. Samen met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten vormt het Koninklijk Conservatorium de Hogeschool der Kunsten Den Haag.

➤ Naar de website van het Koninklijk Conservatorium

Il ritorno d’Ulisse in patria

Dutch National Opera Academy & Residentie Orkest

wo 26 jun ’24 - zo 30 jun ’24

Eindvoorstelling Dans

Koninklijk Conservatorium

wo 10 jul ’24 - vr 12 jul ’24

Meer Amare Stories: