Inclusiviteit is...

Amare heeft de ambitie een podium van, voor en door de stad te worden. Maar hoe realiseer je dit als theater? En hoe definieer je het begrip ‘inclusiviteit’? In deze podcastserie gaan experts hierover in gesprek onder leiding van Paula Udondek.

Op weg naar Amare gaan wij graag het gesprek aan over inclusiviteit. Daarbij delen we de kennis en ervaring die opgedaan is in het Zuiderstrandtheater. In de afgelopen jaren is het theateraanbod hier succesvol verbreed en cultureel diverser gemaakt. Dankzij de stadsprogrammering is er voor meer mensen uit Den Haag een interessant programma.

In deze podcastserie spreken we mensen die bij de stadsprogrammering betrokken zijn maar ook experts van buitenaf. Centraal staat de vraag: hoe maak je van je theater de plek waar zoveel mogelijk mensen zich thuis voelen? Host Paula Udondek neemt de gasten mee de diepte in. Welke stappen worden al gezet op weg naar inclusiviteit, door ons en onze partners? En hoe zou de ideale situatie eruitzien? Luister en laat je inspireren.

De podcastafleveringen zijn zowel te beluisteren via de player hieronder als via de bekende podcast players zoals Spotify, Soundcloud en Apple Podcasts.

Amare Podcast #1: Inclusiviteit is… gelijkwaardig zijn

In de eerste podcast te gast: Ernestine Comvalius, directeur van het Bijlmer Parktheater en Joost Heijthuijsen, programmeur van het Zuiderstrandtheater. Samen komen ze tot de conclusie dat je alleen inclusief kunt zijn als je gelijkwaardig bent.

Lees meer over deze aflevering

Amare Podcast #2: Inclusiviteit is… bruggen bouwen

In de tweede podcast spreekt Jan Zoet, directeur van het Zuiderstrandtheater en straks Amare, met Amal Matil, oprichter van The Culture Club of Hope. Samen verkennen ze hoe cultuur kan bijdragen aan de maatschappij en wat het betekent om ‘bruggen te bouwen’.

Lees meer over deze aflevering

Amare Podcast #3: Inclusiviteit is… vrijzinnig zijn

In de derde podcast gaat Paula Udondek in gesprek met Abdessamad Taheri, van onder andere Stichting Multicultureel Jongeren Geluid, en Rehana Ganga, programmamaker van Het Nationale Theater. Ze staan stil bij de rol van vrijzinnigheid en cultuur in de open samenleving.

Lees meer over deze aflevering

Over de host: Paula Udondek
Paula Nkoyo Udondek is tv-presentatrice, actrice, columniste en (toneel)schrijfster. Udondek heeft een Nigeriaanse vader en een Nederlandse moeder. Zij studeerde theaterwetenschappen in Nederland en ging daarna naar de theaterschool. Ze is bij diverse theatergezelschappen werkzaam geweest. Udondek is onder andere bekend van het presenteren van tv-programma’s als Waku Waku, Get the Picture en Knoop in je Zakdoek. Ook was zij werkzaam als columniste voor AD Haagsche Courant en het magazine van de Hersenstichting Nederland, waar zij ambassadrice van is.