Nieuwe foto-expositie geeft kijkje in Rivierenbuurt

De foto-expositie ‘Wij Rivierenbuurt’ laat de diversiteit én de kracht zien van de mensen die samen de Rivierenbuurt vormen. Te zien t/m 4 februari in Amare op het Kunstenplein.

De Rivierenbuurt is de buurman van Amare, aan de overkant van de Schedeldoekshaven. Vroeger een wijk met havens, hofjes en prostituees. Een oude volksbuurt met karakter, gebouwd op het veen tussen Spui en spoor. 

Veel veranderde: autoviaducten doorsneden de buurt, havens en hofjes verdwenen, 'hoeren' werden sekswerkers en kunstenaars gingen hier wonen. Er kwamen nieuwe huizen en nieuwe bewoners. Maar het karakter bleef. Steven Scholten, Joris Wijsmuller en Oliver van der Spek wonen in de wijk en gaan regelmatig met hun camera’s op pad. Zij fotograferen mensen die hier wonen, werken of vaak op bezoek komen. Hun foto’s laten de diversiteit én de kracht zien van de mensen die samen de Rivierenbuurt zijn.

Je kunt de foto-expositie nog bewonderen t/m 4 februari op het Kunstenplein, op de begane grond bij de ingang aan het Spuiplein.

Credits

Steven Scholten 
Joris Wijsmuller
Oliver van der Spek

Platform Kunst Rivierenbuurt-Spuikwartier, met dank aan gemeente Den Haag, Fonds 1818, Cultuurfonds Zuid-Holland, Gravin van Bylandt Stichting, Profotonet, EGP Dutch Service Cloud Solutions, Bewonersorganisatie Rivierenbuurt-Spuikwartier en alle vrijwilligers.

Meer Amare Stories: