Workout Union

Kluster5, De Dutch Don't Dance Division & Pop-up Dance in samenwerking met De Nieuwe Regentes

Ervaar nieuwe muziek vanuit je intuïtie door op live muziek te bewegen!

Het Haagse ensemble Kluster5 en De Dutch Don’t Dance Division slaan de handen ineen en ontwikkelen samen een workout voor fanatiekelingen uit de wijk Segbroek. Het ensemble speelt live het opzwepende en fysiek uitputtende Workers Union van Nederlands grote componist Louis Andriessen. Twee compositiestudenten van het Koninklijk Conservatorium, Amarante Nat en Maarten Bauer, schreven speciaal voor dit project de warming-up en cooling down.

Deelnemen
De work-out wordt op twee momenten gepresenteerd: zaterdag 6 november 2021 om 15:00 in park De Verademing in Segbroek en op zaterdag 20 november op het Spuiplein (buiten) voor Amare.  Doe je mee? De workout is voor jong en oud, voor iedereen die niet vies is van een beetje zweet!

Over Kluster5
De ongewone bezetting van het Haagse ensemble Kluster5 zorgt voor grote mogelijkheden in een breed scala aan muziekstijlen; van hedendaags klassiek tot crossover richting lichte muziek. Omdat Kluster5 vrijwel uitsluitend werken speelt die speciaal voor het ensemble geschreven zijn, laat het kwintet een nog ongehoord geluid horen.

Over De Dutch Don't Dance Division
Twintig jaar geleden ontstond De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) in de woonkamer van Thom Stuart en Rinus Sprong. Inmiddels is een stevige community opgebouwd waar jonge kinderen kennis maken met het podium, dansers in opleiding en net-afgestudeerden leren om hun vleugels uit te slaan, gepensioneerden en minder mobiele mensen in beweging blijven en patiënten met M.S. of Parkinson een kans krijgen met hun lichaam te werken.

Over Pop-Up Dance
Het collectief Pop-Up Dance maakt dansstukken voor ongewone plekken. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende mensen op een toegankelijke manier in contact te brengen met dans. Youri Jongenelen heeft gewerkt bij het Internationaal Danstheater, De Dutch Don’t Dance Division en is de oprichter van Pop-up Dance. Maia Jadue rondde in 2018 haar opleiding af bij Rudra Béjart in Lausanne, Zwitserland. Direct daarna kwam ze naar Den Haag voor haar eerste baan bij de De Dutch Don't Dance Division en sindsdien is ze begonnen met het opbouwen van haar netwerk door samenwerking met veel andere artiesten!

Amarante Nat is een jonge componist die sinds kort ook muziektheater maakt. Zij heeft een grote fascinatie voor de menselijke stem en het lichaam. Momenteel studeert ze compositie aan het Koninklijk Conservatorium.

Maarten Bauer studeert ook compositie aan het Koninklijk Conservatorium en volgt de minoren Klassieke Saxofoon, Klassieke Zang en Educatie. Bauer verbindt westerse klassieke muziek met andere wereldmuziektradities.