Instinctive Neighbourhood

Woon jij in de Rivierenbuurt, het Spuikwartier of de Stationsbuurt? Doe nu mee met het dansproject Instinctive Neigbourhood en treed op tijdens het openingsfestival van Amare!

Voor het project Instinctive Neighbourhood strijkt choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina) neer in Amare in Den Haag. Hij gaat intensief aan de slag met een groep bewoners van verschillende leeftijden (18+) uit de Rivierenbuurt, het Spuikwartier en de Stationsbuurt. Zes weken op een rij komt de groep samen. Ieder met zijn eigen gedachtes, of gevoelens, of een voorwerp, of muziek. Dan gaat iedereen bewegen, zonder erbij na te denken. En dan blijkt dat we diep in ons hart allemaal dansers zijn! 

Na zes weken is er een presentatie. Twee keer zelfs! Een keer voor wijkbewoners uit de deelnemende wijken en een keer tijdens het Open Festival in Amare.

Woon jij in de Rivierenbuurt, het Spuikwartier, de Stationsbuurt of vlakbij? En wil je jezelf en de ander, je wijk en je wereld, op een mooie en verrassende manier leren kennen? Meld je aan! Deelname is gratis.

Workshops
Vrijdag 8 oktober 18.30-22.00 uur
Vrijdag 15 oktober 18.30-22.00 uur
Vrijdag 22 oktober 18.30-22.00 uur
Vrijdag 29 oktober 18.30-22.00 uur 
Vrijdag 5 november 18.30-22.00 uur
Vrijdag 12 november 18.30-22.00 uur

Presentatie
zondag 14 november & zaterdag 20 november 2021

Locatie
Amare Studio in Amare (Spuiplein 150)

Meld je aan
Meld je vóór 6 oktober aan bij Marloes van den Berg via marloes.vandenberg@amare.nl
Vermeld je naam, leeftijd, straat en een korte motivatie. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ook in Laak editie van Instinctive Neighbourhood
Woon je in Laak? Instinctive Neighbourhood strijkt ook in Laak neer.

Corpo Máquina
Amare en Laaktheater nodigen in het najaar van 2021 Guilherme Miotto van Corpo Máquina uit als onderdeel van het project Wij Den Haag. Corpo Máquina is een beweging gebouwd op samenwerking. Tussen jong en oud, arm en rijk, hoogopgeleid en laagopgeleid, zwart en wit, tussen kunst, welzijn en onderwijs. Corpo Máquina laat voelen dat mensen op een basale manier met elkaar verbonden zijn, voorbij sociale, economische en culturele constructies. Amare en Laaktheater vinden dat Corpo Máquina een van de meest opvallende clubs in Nederland is die op kwalitatieve, inclusieve, avontuurlijke wijze opereert op het snijvlak van een sociale, maatschappelijke en artistieke praktijk.

Instinctive Neighbourhood is onderdeel van het project Wij Den Haag.