Ottoman Baroque - A Mystical Musical Journey

In samenwerking met Muziekcentrum 1001 Nachten, Duygu Alkan en een ensemble van musici en studenten van het Koninklijk Conservatorium

Mystieke crossover van composities uit de Barok

Een speciaal samengesteld orkest speelt het programma Ottoman Baroque - A Mystical Musical Journey. Een mystieke crossover van composities uit de Barok, waarin de invloed van Ottomaanse muziek hoorbaar is. Duygu Alkan en Turkse musici spelen samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium en scholieren van Muziekcentrum 1001 Nachten. Instrumenten die bespeeld worden zijn o.a. de Latva, Kanun, Ney en percussie. Duygu Alkan zal bovendien zingen. Ahmet Gür is de verteller. De eindregie is in handen van Annemarie de Bruijn. Totale lengte: circa 45 minuten. 

Over Muziekcentrum 1001 Nachten
Muziekcentrum 1001 Nachten is een muziekschool waarin inspiratie, talentontwikkeling en verbindingen centraal staan in de Schilderswijk en Transvaal. Het muziekcentrum overbrugt de grootste drempels waar gezinnen tegenaanlopen bij het bespelen van een muziekinstrument: lesgeld, een instrument en de locatie. Inmiddels zijn er zo’n 500 scholieren bij het muziekcentrum aangesloten. De muziekschool is een initiatief van Ahmet Gür, afgestudeerd violist aan het Koninklijk Conservatorium.

Duygu Alkan is een bekroonde Turkse zangeres gevestigd in Nederland. Duygu Alkan kwam in 2017 vanuit Izmir (Turkije) naar Nederland om te studeren aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Maar voordat ze naar Nederland kwam, studeerde ze aan de afdeling Stem aan het Staats Turks Muziek Conservatorium van de Ege University. Daar studeerde ze klassieke Ottomaanse muziek. In juni 2019 studeerde ze af met een Master of Arts aan het Rotterdams Conservatorium, Codarts. Ze wordt begeleid door verschillende musici. 

Aan het programma werken verschillende studenten mee van het Koninklijk Conservatorium, van zowel de afdelingen oude muziek als klassieke muziek. Het Koninklijk Conservatorium is gevestigd in Amare.