3D maquette van Amare

Maquette gemaakt door NOAHH | Network Oriented Architecture

Op het stadsbalkon staat een maquette van Amare vervaardigd in opdracht van architectenbureau NOAHH | Network Oriented Architecture. Het model toont Amare zonder de karakteristieke gevel. De grote zalen zijn in kleur: Concertzaal =geel, Danstheater = blauw, Conservatoriumzaal = groen, Amare Studio = rood, NDT Black Box = zwart. De zalen worden omvat door vele studio's, lesruimtes, backstage ruimtes, foyers, kantoren en overige ruimtes. Deze zijn volledig transparant gemaakt, zodat zichtbaar is hoe de zalen zijn opgenomen in het geheel.

Net als in de maquette zijn de zalen met hun eigen gevelmateriaal herkenbaar in het gebouw. De zalen zijn van goudkleurig metaal, bamboe, bruut beton en zwarte coating.

Deze maquette maakt als een abstracte sculptuur deel uit van een serie thema-maquettes waarin structuur, massa, publieke ruimte, foyers, informeel gebruik en gevel zijn onderzocht en uitgebeeld. Samen geven ze de essentie en karakteristiek van het gebouw Amare weer. De hele serie is in 2022 in Amare te zien.

Onderdeel van:
Dwalen door Amare op vrijdagavond
Dwalen door Amare op zaterdag overdag
Dwalen door Amare op zaterdagavond