Over het Februari Festival

Over het festival

Het Februari Festival is een terugkerend festival dat elk jaar in het teken staat van een klassieke componist. Tijdens vijf feestelijke festivaldagen deelt jong toptalent het podium met (internationale) musici van wereldklasse. Een presentator licht de muziek op informele wijze toe. Met lezingen, films en theatrale voorstellingen maak je zo kennis met de persoon achter de componist. 

De muziek

Tijdens het Februari Festival klinken naast bekende werken ook juist de zelden tot nooit gespeelde composities. Ook hoor je werk van tijdgenoten van de hoofdcomponist. Met persoonlijke anekdotes, citaten uit brieven en toentertijd verschenen recensies schetsen we op een levendige manier een beeld van de tijd waarin de componist geleefd heeft.

Jong talent

Eigen aan het Februari Festival is de combinatie van de aanstekelijke drive van de nieuwe generatie musici en de artistieke excellentie van doorgewinterde spelers. In een ontspannen en inspirerende sfeer repeteren de musici samen onder één dak, met als uiteindelijk resultaat een spetterend optreden op het festivalpodium.

Simply Quartet

Partners

Onze partners, tevens huisgenoten in Amare, zijn het Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest. De musici van deze instellingen trekken regelmatig samen op tijdens het festival om masterclasses en concerten te geven. Zo kwam onder leiding van violiste Antje Weithaas in een eerdere editie de 4e symfonie van Beethoven tot leven.