Holland Dance Festival 2024

Het Holland Dance Festival Gala de Future of Dance in Amare is de aftrap voor het bijna vier weken durende Hofestival. Van 24 januari tot en met 17 februari opent het Holland Dance Festival voor de negentiende keer een venster op de wereld van de dans, in verschillende steden.

Alvin Ailey | Hervé Koubi | Another Kind of Blue | NDT 1 | Junior Company van het Nationale Ballet

In Amare zijn naast het openingsgala nog vijf producties te zien. Uit Amerika Ailey II met The Next Generation. Dit junior gezelschap werd in 1974 – onder de naam Alvin Ailey Repertory Ensemble – door de Amerikaanse choreograaf en visionair Alvin Ailey zelf opgericht. Hij leverde daarmee een cruciale bijdrage aan de ontwikkeling en ‘empowerment’ van jonge, met name Afro-Amerikaanse dansers.

De Frans-Algerijnse choreograaf Hervé Koubi brengt met Sol Invictus een zinderende ode aan de verbindende kracht van de dans afgezet tegen de nietigheid van ons menselijk bestaan. Zijn groep dansers is zeer divers qua achtergrond, uiterlijk en skills, en afkomstig van over de hele wereld.

Uit Nederland staan de Junior Company van Het Nationale Ballet, Another Kind of Blue en NDT 1 op het programma. NDT 1 presenteert onder andere samen met het Londense theatergezelschap Complicité een nieuw werk van de bekroonde theaterregisseur Simon McBurney in samenwerking met choreograaf Crystal Pite.

➤  Meer Holland Dance Festival

Programma in Amare

Meer Amare Stories