Aernoudt Jacobs, Glass Vibration Gaze, 2023

Het speciaal voor deze locatie gemaakte werk Glass Vibration Gaze verandert vensterglas in een installatie waarin architectuur met muziek wordt vermengd. Elektronisch gegenereerde muziekpatronen worden in de ruiten geïnduceerd door geluids-transducers. Stethoscopen die aan de ruiten zijn vastgeplakt, functioneren als een microscopisch luister-apparaat waarmee de bezoekers de geluidswereld binnen het glas gewaar kunnen worden, terwijl ze kijken naar hoe het stadsleven buiten voorbij trekt. 

Aernoudt Jacobs is een Belgische kunstenaar die hoofdzakelijk werkt met het medium geluid. Zijn werk is zowel fenomenologisch als empirisch. Het heeft zijn wortels in onderzoek naar akoestiek en technologie, en bestudeert hoe geluiden processen in werking kunnen zetten die effect hebben op de waarneming van de kijker. Zijn werk richt zich met name op de hoofdvraag: hoe kunnen we de complexiteit, rijkdom en gelaagdheid van ons directe, dagelijkse bestaan ervaren?  

Glass Vibration Gaze is gemaakt in opdracht van Rewire in samenwerking met iii en Amare.

Bekijk hier het schema tijdens Rewire Festival. Na Rewire blijft de installatie in Amare tot 23 april. Locatie: de ramen van Amare.

Bekijk alle installaties van Proximity Music >