Het gebouw Amare

© Ossip van Duivenbode

Aan het Spuiplein in Den Haag vind je Amare, een markant en duurzaam complex. Het gebouw heeft vier vaste bewoners: Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare. Daarnaast heeft het gebouw verschillende voorzieningen waaronder vier zalen, twee restaurants, ruimtes voor congressen en evenementen, studio’s, leslokalen en heel veel openbare binnenruimte. Met name de openbare binnenruimte maakt Amare erg uniek, want deze ruimte staat open voor initiatieven van de bewoners van Amare, andere culturele instellingen én de bewoners van Den Haag. Amare is dus echt een huis voor heel Den Haag. Er is een divers aanbod voor iedereen en er valt altijd wel iets te beleven in en rondom het gebouw.  

Ben je benieuwd naar de verschillende eigenschappen die Amare zo speciaal maken? We hebben hieronder een aantal artikelen voor je uitgelicht over de totstandkoming van Amare en over het gebouw zelf.

De 5 highlights van Amare

Nog geen rondleiding gehad in Amare? Speciaal voor jou hebben wij vijf plekken in het gebouw geselecteerd. Klik op de highlights en ontdek op elke plek een bijzonder verhaal.

Hoe Amare tot stand is gekomen

Wist je dat de totstandkoming van Amare al in 2009 begon? Lees wat er in de afgelopen jaren gebeurd is in de aanloop naar het nieuwe cultuurhuis aan het Spuiplein.

Stichting Amare

Het voormalig Zuiderstrandtheater is nu Stichting Amare, eindverantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van Amare aan het Spuiplein.

Neem een kijkje

Met vier theater- en concertzalen, een vergadercentrum, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden, is Amare een groot cultuur- en congreshuis. Benieuwd? Neem een digitaal kijkje.

Amare: the facts

Amare is een plek voor ontmoetingen, bespiegelingen en nieuwe ontdekkingen. Ga met ons mee en ontdek Amare!

Zaalplattegronden

Hier kun je de zaalplattegronden van de Concertzaal, het Danstheater en de Nieuwe Kerk bekijken.