Siggi F & SDH

In samenwerking met Slagwerk Den Haag, Siggi Florentina, Laaktheater en Koninklijk Conservatorium

Recycling, verbinding en duurzaamheid zijn de parameters van het concept dat Slagwerk Den Haag (hierna SDH) ontwikkelde voor het LaakMakers-Amare openingsproject. In dit project hebben muzikanten en performers uit het Laakkwartier de lead gekregen in samenwerking met studenten van het Koninklijk Conservatorium

Slagwerk Den Haag recyclet zijn geluidsdatabase en nodigt jonge ‘LaakMakers’ onder leiding van Siggi Florentina uit om met deze geluiden het SDH Loading Dock op de Lulofsstraat te ‘hacken’. In Amare wordt het uiteindelijke resultaat van de samenwerking gespeeld tijdens het Open Festival. Hiervoor wordt een verrassende speellocatie in Amare gekozen en wordt de voorstelling ingeleid met een talkshow. 

Over de samenwerking
De samenwerking tussen SDH, de LaakMakers en studenten van het Koninklijk Conservatorium is er een op basis van gelijkwaardigheid. Het doel van deze samenwerking is dat Slagwerk Den Haag en jonge, urban LaakMakers elkaar leren kennen.

Over Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen. Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost.

Over Siggi Florentina
De Haagse kunstenaar Siggi Florentina is een van de LaakMakers. Ze is van Antilliaanse komaf, is als rapper begonnen en heeft inmiddels haar eigen onderneming. Hier zet ze rap als middel in om jeugd en jongeren te bereiken en in hun kracht te zetten. Met haar initiatieven en muziek wil ze laten zien dat het slechte imago rondom rapmuziek helemaal niet nodig is en dat je rap als middel kan gebruiken om de jeugd te motiveren.

Dit project is onderdeel van Wij Den Haag, dat onder artistieke leiding van Paul Slangen staat.