¡Hola! Let’s go Amare!

¡VIVA! © Marcos Gpunto

Terwijl de temperaturen in Nederland voor het eerst dit najaar onder het vriespunt komen, kan je je gaan verheugen op hartverwarmende concerten en dans bij Amare. En ook voor wie zelf niet stil kan zitten is er veel leuks te doen!

Zo is er op 12 december ¡VIVA! van het dansgezelschap van Manuel Liñán, de opening van de IXe Flamenco Biennale. Een voorstelling waarin de traditionele flamencocodes verrassend op hun kop worden gezet. ‘A frank and joyfull expression of gay identity’, zegt de New York Times over zijn nieuwste show.

Huub van der Lubbe, die je vast nog kent van zijn vroegere band De Dijk, schittert in 2024 als Don Quichot in de musical Man van La Mancha. En onlangs werd er een kakelverse toevoeging gedaan aan onze smaakmakende global- en jazzprogrammering met misschien wel de meest virtuose pianist en veelzijdige componist van Spanje, Marco Mezquida.

Spaans geïnspireerde voorstellingen en concerten in Amare:

  • wo 20 mrt ’24
   19:45 - 21:35
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater
  • do 21 mrt ’24
   19:45 - 21:35
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater
  • vr 22 mrt ’24
   19:45 - 21:35
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater
  • za 23 mrt ’24
   14:30 - 16:20
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater
  • za 23 mrt ’24
   19:45 - 21:35
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater
  • zo 24 mrt ’24
   15:00 - 16:50
   Danstheater , Den Haag
   Danstheater

Flamenco workshop en party!

Beginnen jouw voeten al te stampen als je de palmas (handgeklap bij de flamenco) hoort? Klopt jouw hart sneller bij het horen van een flamencogitaar? Op 12 december is er in het kader van de Flamenco Biënnale voorafgaand aan ¡VIVA! een flamencoworkshop. Na afloop van de voorstelling is er een flamencoparty met DJ Onno Paloma.

Dans mee op het Kunstenplein

Het hele jaar door zijn er op het Kunstenplein van Amare ook gezellige en leerzame activiteiten waarbij je je Spaanse/Latin hart kan ophalen. Tel daarbij ook de terugkerende social dans evenementen met onder andere latin, tango en forró.

Iedereen is welkom om mee te dansen. Of je een stijl nu komt uitproberen of al jaren op de dansvloer staat. Een social dance begint vaak met een dansworkshop in een stijl die aansluit bij de muziek van de avond. De muziek wordt verzorgd door een DJ, soms is er zelfs live muziek verzorgd door een band, ensemble of orkest. De social dances organiseert Amare samen met dansscholen uit Den Haag.

De social dances vinden plaats in het kader van Open Amare. Deelname is gratis.

Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansmiddagen en avonden:

Meer Amare Stories: