Seminar vluchten is geen spel

In verband met de coronamaatregelen kon dit programma niet doorgaan tijdens de week van Little Amal. Er wordt een nieuw moment gepland. Dit zullen we hier communiceren zodra het bekend is.  

 

© Wouter Vellekoop

In het kader van de komst van Little Amal naar Den Haag
Datum nader te bepalen
Locatie: Wijnhaven Campus Den Haag/Universiteit Leiden
Gratis, wel graag aanmelden

Sta jij er weleens bij stil hoe belangrijk het is waar je geboren bent? Waar je wieg staat is bepalend voor je hele leven. Veilig en gezond opgroeien is essentieel, maar voor de 32 miljoen kinderen die op de vlucht zijn is dat niet vanzelfsprekend. Hier moeten wij voor blijven opstaan. Om onze medemenselijkheid en solidariteit te tonen met alle jongeren en kinderen op de wereld. 

Wil jij in een wereld leven waar de wieg niet je toekomst bepaalt, kom dan naar het seminar Vluchten is geen spel. Stichting Amare en de Universiteit Leiden, Campus Den Haag organiseren deze bijzondere avond waarin jongeren en inhoudelijk betrokkenen met elkaar in gesprek gaan over vluchten en migratie.

In het plenaire deel van de avond, geleid door Leila Prnjavorac, spreken onder anderen Marlou Schrover, hoogleraar economische en sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden en Mirjam Walsmit van VluchtelingenWerk Nederland. Ook gaan we in gesprek met documentairemaker Eefje Blankevoort, maker van de Gouden Kalf winnende documentaire Shadow Game en Mohammed, ex-vluchteling en een van de hoofdpersonen uit de documentaire. In kleinere groepen kun je daarna  in gesprek gaan met ex-vluchtelingen en kennismaken met initiatieven uit de stad waarmee je in actie kunt komen voor het thema.