Warriors Foot

In samenwerking met Corpo Máquina en El Jackson Education

Leerlingen, pupillen of jong publiek worden de dansers in een choreografie die volledig is geïnspireerd op het voetbalspel.

Als kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser El Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar. Nasser groeit uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen de geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt. In 2016 ontmoeten choreograaf Guilherme Miotto en Nasser el Jackson elkaar. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke persoonlijkheid en bewegingskwaliteit – een wonderlijke combinatie van charisma, dienstbaarheid, elegantie en virtuositeit. Hij besluit een avondvullende solo te maken voor de Tilburgse baltovenaar.

Uit deze solo Ball is het workshoptraject Warriors Foot ontstaan, dat door Corpo Máquina en El Jackson Education, de organisatie van Nasser El Jackson, is ontwikkeld. Warriors Foot is een 30 minuten durende voorstelling die Guilherme en Nasser in 3x2,5 uur met een klas in elkaar zetten. Leerlingen, pupillen of jong publiek worden de dansers in een choreografie die volledig is geïnspireerd op het voetbalspel. Samen met Nasser nemen de klassen het podium over. Met lichteffecten als decorontwerp en een gelaagd klanklandschap ontstaat een dynamische en ritmische voorstelling die een traktatie is voor zowel deelnemers als hun leeftijdsgenoten, vrienden en familie. De voorstelling is zowel op de deelnemende scholen als in Amare te zien.

Deelnemen
Schoolklassen kunnen deelnemen aan het workshopproject Warriors Foot. De schoolklas werkt in 3x 2,5 uur tijd met Nasser El Jackson aan een voorstelling van 30 minuten. De voorstelling wordt op school opgevoerd en in Amare. Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden bij marloes.vandenberg@amare.nl.

Open Festival

Op zondag 21 november is het eindresultaat in Amare te zien als onderdeel van de familiedag.

Meer informatie

Wij Den Haag

Corpo Máquina

Warriors Foot

Warriors Foot wordt mede mogelijk gemaakt door: