Terugblik Februari Festival 2022

© De Schaapjesfabriek

De 2022 editie van het Februari Festival stond in het teken van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828), de koning van de Weltschmerz en onbetwist een van de belangrijkste componisten uit de Romantiek. Vijf dagen lang deelde jong toptalent het podium met (inter)nationale musici van wereldklasse, om iedereen te trakteren op de beleving én verdieping van Schuberts muziek! We blikken terug op een feestelijke eerste lustrumeditie van het Februari Festival.

Een van de hoogtepunten van het Februari Festival 2022 was onbetwist Simply Quartet. NRC schreef: "Simply Quartet maakt indruk met intense ‘Vijftiende’ van Schubert." De concerten werden gegeven door onder meer de Franse prijswinnaars van het ARD Music Concours 2021, pianoduo Geister Duo; David Salmon & Manuel Vieillard, Takehiro Konoe, Jeroen Dupont, Antje Weithaas, Pieter van Loenen, Emanuele Silvestri, Laura van der Heijden en strijkers van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Het festival prikkelde door geliefde én minder bekende werken van Schubert te combineren met werken van componisten die hem bewonderen of navolgden; Albert Reimann, Heinrich Wilhelm Ernst en Richard Dünser. In totaal traden ruim dertig (inter)nationale musici op in de Nieuwe Kerk. 

De volgende editie is van 22 tot en met 26 februari 2023. Dan staat Francis Poulenc centraal.

Fotografie: De Schaapjesfabriek / Tessa Veldhorst

Februari Festival is een activiteit van Stichting Amare.

Partners: Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium
Mediapartner: NPO Radio 4

Meer Amare Stories: